Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Thelma & Louise (Ridley Scott, US/FR 1991)

Thelma & Louise

Ridley Scott / US, FR, 1991 / 129 min.

Twee vrouwen, een turquoise Thunderbird, een gaspedaal... Met deze feministische mijlpaal in de Amerikaanse cinema hebben Oscarwinnend scenarist Callie Khouri en regisseur Ridley Scott de regels van de roadmovie herschreven. Te zien in een nieuwe 4K-restauratie, onder toezicht van Scott.

poster Thelma & Louise (Ridley Scott, US/FR 1991)
Thelma & Louise werd bij uitbreng meteen een klassieker waar iedereen het over had. Twee beste vriendinnen veranderen tijdens een desastreus verlopen weekendje weg in twee vrouwen op de vlucht. Ze trappen het gaspedaal nog eens verder in, terwijl ze de politie van zich afschudden en de vrijheid ontdekken – op hun eigen voorwaarden.

Met onweerstaanbaar acteerwerk van Susan Sarandon en Geena Davis (plus Brad Pitt in een onvergetelijke doorbraakrol). Genomineerd voor zes Oscars, waarvan één verzilverd voor scenarioschrijver Callie Khouri. Het opwindende en louterende Thelma & Louise is de ultieme ode aan vrouwelijke vriendschap – die tot het uiterste gaat.

Thelma & Louise is digitaal gerestaureerd van een nieuwe 4K 16-bits scan, begeleid door Ridley Scott met behulp van het originele negatief. Gerestaureerd door The Criterion Collection met medewerking van MGM Studios en Park Circus.

Bijzondere vertoningen

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Ridley Scott

Productiejaar

1991

Productieland(en)

US, FR

Originele titel

Thelma & Louise

Lengte

129 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Wekelijks draaien we drie klassiekers uit de collectie onder één herkenbare noemer: Eye Classics.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still Thelma & Louise (Ridley Scott, US/FR 1991)
still Thelma & Louise (Ridley Scott, US/FR 1991)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op