Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Tiempo compartido eye filmmuseum03

Tiempo compartido

Sebastian Hofmann / MX, NL, 2018 / 96 min.

In zijn tweede lange speelfilm neemt de Mexicaanse filmer Sebastián Hofmann de gebruiken van een mega luxe vakantie-resort onder de loep. Door de ogen van een jong  en ouder echtpaar kijken we achter de wereld van azuurblauwe zwembaden en soepel georkestreerde wellness. Het tropisch paradijs blijkt een perverse onderwerpingsmachine, gericht op het pijnloos leegtrekken van de bankrekening van de vakantievierders… Enjoy your stay!

Poster tiempo compartido eye filmmuseum

Eva en Pedro arriveren in Vistamar met hun zoontje en hopen te ontspannen in een time share-villa. De eerste scheurtjes in het vakantieparadijs worden echter al snel zichtbaar: ineens staat een uitbundig roodverbrande familie voor de deur, er is dubbel geboekt, Pedro en Eva moeten hun huisje delen.

wellness-goeroes

Pedro gaat verhaal halen en raakt steeds verder verstrikt in de aalgladde pr-talk van de Vistamar-staf, onder wie Gloria en Andres, een echtpaar van middelbare leeftijd dat z”n eigen problemen heeft. Gloria krijgt mooie carrièrekansen, Andres echter komt in de wasserette te werken. Pedro voelt hoe zijn vrouw Eva in de ban raakt van de wellness-goeroe”s van Vistamar en besluit met Andres de sinistere krachten van het conglomeraat bloot te leggen….

zwarte humor

Hoffmans tweede speelfilm - eerder regisseerde hij het bijzondere Halley - doet in zijn langzame ontmaskering van illusies denken aan het werk van Michael Haneke. Met veel zwarte humor ontmantelt Hofmann de schijnwereld van het vakantie-resort, waar het paradijs onder handbereik ligt voor wie zich laat verleiden door Vistamars perfide marketingtechnieken. De bankrekening van de gasten is het doel, sekte-achtige hersenspoeling het middel.

Tiempo compartido is een angstaanjagende visie op de mensheid, loungend bij het zwembad terwijl een verraderlijk bedrijfsorganisme je verleidt met loze beloftes van geluk en genezing.

“...heerlijke satire...uitgekiende belichting en cameravoering...verrukkelijk om te zien... (De Filmkrant)

“...verrukkelijk sardonisch verbeelde trip richting (vakantie)hel...scherpe montage...verrassend scherp en geestig...fijnzinnig... (**** De Volkskrant)

“ ...heerlijke 'holiday from hell'...een leuke, speelse manier om het te hebben over kapitalisme en patriarchaat. (**** Trouw)

Details

Regisseur

Sebastian Hofmann

Productiejaar

2018

Productieland(en)

MX, NL

Originele titel

Tiempo compartido

Lengte

96 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Tiempo compartido eye filmmuseum00
Tiempo compartido eye filmmuseum01
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op