Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Scene5 kamer2

TiF! Born Digital and Hybrid Film Heritage: Side by Side

EYE en de Universiteit van Amsterdam presenteren van 3 april t/m 15 mei 2017 een zesdelige openbare collegereeks in EYE over opmerkelijke filmrestauraties en filmerfgoedprojecten.

M43 molens die juichen en weenen b8779 4800 24 1 g

Giovanna Fossati (hoofdconservator van EYE en hoogleraar Filmerfgoed aan de UvA) behandelt - met steeds wisselende gasten - verschillende restauratieprojecten en presentatievormen van filmerfgoed. Elk college bestaat uit een gastlezing, Q&A-sessie en een vertoning, vaak met live muziek.

In dit college wordt gekeken hoe archieven omgaan met digital born en hybride (analoge en digitale) filmelementen die filmmakers vandaag de dag produceren. Gasten Anne Gant (hoofd Conservering & Digital Access, EYE) en Carlijn Fransen (regisseur) bespreken deze en aanverwante zaken op basis van hun eigen ervaring.

Onderdeel van dit college is de vertoning van de korte film De Eenzame Eenheid (2016), die gedraaid is op film maar digitaal geprojecteerd wordt. Met inleiding van regisseur Carlijn Fransen.

Daarnaast wordt ook de documentaire Side by Side (2012) vertoond, een "crash course" an sich, waarin Keanu Reeves verschillende filmmakers, waaronder Martin Scorsese, David Fincher en David Lynch interviewt over de impact van digitale technologie op filmproductie en -distributie.

Gasten: Anne Gant (Hoofd Conservering & Digital Access, EYE) en Carlijn Fransen (regisseur)

Vertoning:

- De eenzame eenheid (Carlijn Fransen, NL, 2016, 11 min)

- Side by Side (Christopher Kenneally, VS, 2012, 99 min)

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

This is Film! 2017

Eye en de Universiteit van Amsterdam presenteren van 3 april t/m 15 mei 2017 een openbare collegereeks in Eye over opmerkelijke filmrestauraties en filmerfgoedprojecten. Giovanna Fossati (hoofdconservator van Eye en hoogleraar Filmerfgoed aan de UvA) gaat in zes lezingen dieper in op verschillende restauratieprojecten en presentatievormen van filmerfgoed, variërend van pre-cinema tot recente experimentele films en Hollywoodklassiekers.

Lees meer
campagnebeeld This is Film! Film Heritage in Practice 2017
Scene8 pop
Scene9 auto3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op