Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Fistfulof1

TiF! Film Restoration Laboratories: L’Immagine Ritrovata + A Fistful of Dollars

Giovanna Fossati (hoofdconservator van EYE en hoogleraar Filmerfgoed aan de UvA) behandelt - met steeds wisselende gasten -  verschillende restauratieprojecten en presentatievormen van filmerfgoed. Elk college bestaat uit een gastlezing, Q&A-sessie en een vertoning, vaak met live muziek.

M43 molens die juichen en weenen b8779 4800 24 1 g 1

Veel traditionele filmlaboratoria hebben hun deuren gesloten sinds het begin van de zogenaamde digitale rollout in 2011/2012, toen in de meeste westerse landen de productie, distributie en projectie van filmprints werd vervangen door een digitale film workflow. Slechts een paar gespecialiseerde laboratoria zijn overgebleven. Eén daarvan is L'Immagine Ritrovata in Bologna, dat uitgegroeid is tot een van de meest toonaangevende Europese laboratoria voor filmrestauratie vandaag de dag. Veel belangrijke titels zijn hier gerestaureerd, waaronder het oeuvre van Charlie Chaplin.

De directeur van L'Immagine Ritrovata, Davide Pozzi, zal in zijn gastlezing iets vertellen over de geschiedenis en expertise van het laboratorium. Hij zal specifiek ingaan op de restauratie van A Fistful of Dollars (1964), die tijdens het college in zijn geheel zal worden vertoond.

Gast: Davide Pozzi (directeur l”Immagine Ritrovata, Bologna)

Vertoning:

A Fistful of Dollars (Sergio Leone, IT, 1964, 99 min)

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

This is Film! 2017

Eye en de Universiteit van Amsterdam presenteren van 3 april t/m 15 mei 2017 een openbare collegereeks in Eye over opmerkelijke filmrestauraties en filmerfgoedprojecten. Giovanna Fossati (hoofdconservator van Eye en hoogleraar Filmerfgoed aan de UvA) gaat in zes lezingen dieper in op verschillende restauratieprojecten en presentatievormen van filmerfgoed, variërend van pre-cinema tot recente experimentele films en Hollywoodklassiekers.

Lees meer
campagnebeeld This is Film! Film Heritage in Practice 2017
Fistfulof3
Fistfulof6
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op