Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Together (Lukas Moodysson, SE, 2000)

Together

Lukas Moodysson / DK, SE, 2000 / 106 min.

Droogkomisch en met milde spot volgt Moodysson een communale woongroep in Stockholm in de jaren 70, een leven vol drama, idealisme, verhitte politieke discussies, vrije seks en rode wijn. Vertoning bij het vervolg Together 99, de nieuwste film van Moodysson.

poster Together (Lukas Moodysson, SE 2000)

Halverwege de jaren zeventig vlucht Elisabeth voor haar mishandelende echtgenoot naar een commune in een buitenwijk van Stockholm, met posters van Che Guevara en Mao aan de muur. Pippi Langkous wordt gezien als materialistisch en kapitalistisch, en “afwassen is burgerlijk”, zegt Anna terwijl ze naakt in de keuken staat en de huishoudelijke taken onderbreekt. Tv is verboden, cadeaus worden afgekeurd.

Ondertussen spelen zich onder de communeleden allerlei drama's af, zoals bij ex'en Lasse en Anna, die uit elkaar gingen toen Anna aankondigde dat ze lesbisch was, en Klas, die een oogje op Lasse heeft maar voortdurend wordt afgewezen. Net als Elisebeth zich begint te settelen, komt haar man opdagen in een poging om het gezin weer bij elkaar te krijgen.

Na zijn internationaal doorbraak Fucking Åmal wist Lukas Moodysson met zijn aanstekelijke energieke hit Together het idealisme van communeleden mild te bespotten. Moodysson observeert ze vol genegenheid en verliest nooit hun menselijkheid uit het oog. Met humor en empathie schildert hij een beeld van een tijdperk vol verandering en de zoektocht naar een beter leven, waarin het opofferen van persoonlijke vrijheid en persoonlijke belangen om voorrang strijden.

Vertoning bij het vervolg Together 99, de nieuwste film van Moodysson die zich in 1999 afspeelt.

Reguliere vertoningen

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Lukas Moodysson

Productiejaar

2000

Productieland(en)

DK, SE

Originele titel

Tillsammans

Lengte

106 min.

Taal

Zweeds

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

still Together (Lukas Moodysson, SE, 2000)
still Together (Lukas Moodysson, SE, 2000)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op