Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Realm of senses st15

Tomoko Mukaiyama en Japanse erotica

De Japanse pianiste en kunstenares Tomoko Mukaiyama speelt met de Russische celliste Maya Fridman muziek van Galina Ustvolskaja, Erkki-Sven Tüür en Maxim Shalygin bij fragmenten uit de Japanse erotische cinema. Plus vertoning van de Japanse erotica-klassieker L’empire des sens.

Ao0046384

De Duitse VJ Philipp Virus manipuleert het filmmateriaal live tijdens het concert. De muziek- en filmperformance van Mukaiyama, Fridman en Virus is een samenwerking van EYE en de Tomoko Mukaiyama Foundation. De filmfragmenten zijn gekozen door EYE.

l”empire des sens (ai no korîda)

Nagisa Ôshima JP 1976 109”; Japans gesproken, Engels ondertiteld

Nagisa Ôshima verwierf wereldfaam dankzij deze zinnenprikkelende film waarin de acteurs zich volledig overgeven aan de passie, zelfs als deze gevaarlijke kantjes krijgt. Hoe ver kun je gaan in de lust? De Japanse regisseur baseerde zich op een waargebeurd verhaal uit 1936 over een verhouding die uitmondde in castratie en wurging.

Niet alleen de lichamen van de twee bijna woordloze acteurs, maar elke stof, elk decor, elke sfeer en elke situatie is met een ongelofelijke sensualiteit in beeld gebracht.

EYE vertoont de gerestaureerde film.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Cinema Erotica

Met Cinema Erotica viert Eye Filmmuseum de sensualiteit, en schrikt daarbij niet terug voor schaamtevolle schaduwkanten.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Erotica
Kp 2125 26
Realm of senses st6
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op