Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Toute une nuit eye filmmuseum 2

Toute une nuit

Chantal Akerman / BE, FR, 1982 / 89 min.

Een midzomernachts sekskomedie à la Akerman. Ze gebruikt haar minimalistische methode om een ​​maximale ode te brengen aan romantische passie en ongegeneerd melodrama. Haar meest toegankelijke film combineert het plezier van verhalen vertellen met het purisme van de avant-garde.

Poster toute une nuit eye filmmuseum

Akerman neemt ons mee op een broeierige nacht in Brussel vol amoureuze verwikkelingen. In een gefragmenteerd mozaïek van verschillende liefdesaffaires toont ze de momenten van extase en emotie: een uitwisseling van blikken, geliefden die plotseling in elkaars armen springen, die de wereld voor elkaar verlaten, of elkaar verlaten in een laatste vloed van tranen.

romantische rituelen

Akerman nodigt ons uit om deze verhalen zelf af te maken, om onze eigen herinneringen, dromen en passie te projecteren op deze romantische rituelen, terwijl Akermans tachtig protagonisten een bijna Bauschiaanse choreografie uitvoeren van komen en gaan, van willekeurige, geplande en gemiste ontmoetingen.

elegant

Toute une nuit is elegant gefotografeerd door Caroline Champetier. Akermans moeder Natalia, waar ze meer of minder expliciet vele films over heeft gemaakt, is te zien is in een cameo.

“[Akerman's] eigen midzomernachts sekskomedie ... Dit is haar meest toegankelijke film tot nu toe, die het plezier van het verhalen vertellen combineert met het purisme van de avant-garde. (Time Out Londen).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Chantal Akerman

Productiejaar

1982

Productieland(en)

BE, FR

Originele titel

Toute une nuit

Lengte

89 min.

Taal

French

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

Onderdeel van

Chantal Akerman

Chantal Akerman heeft als een van de eerste film-regisseurs de overstap naar de beeldende kunst gemaakt. Ze is beroemd geworden als feministische avant-gardefilmmaker in de jaren zeventig, en ontdekte halverwege de jaren negentig de mogelijkheden van de tentoonstellingsruimte.

Lees meer
campagnebeeld Chantal Akerman - Passages, still uit Hotel Monterey
Toute une nuit eye filmmuseum 1
Toute une nuit eye filmmuseum 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op