Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Home (Hsu Chih-Yen, TW 2023)

Trailblazing Taiwan 360°

Nu:Reality: Trailblazing Taiwan 360°

Ontdek de grensverleggende innovatie en creativiteit van Taiwan met vijf uitzonderlijke Virtual Reality-films. Taiwan, een voorloper op het gebied van VR, staat bekend om zijn hoogwaardige producties. Met de selectie van Nu:Reality beleef je het beste dat Taiwan te bieden heeft in je eigen bioscoop.

poster Nu:Reality: Trailblaizing Taiwan - Trailblazing Taiwan 360°
Verlies jezelf in een betoverende reis door magische plekken en jeugdherinneringen. Verken de delicate balans tussen verlangen en geluk, en laat je meevoeren naar prachtige bergen. Duik in een futuristische wereld waar tijd een illusie blijkt te zijn en beleef de intieme en ontroerende momenten van een familie die samenkomt in hun oude huis om afscheid te nemen.

Het VR-programma ‘Trailblazing Taiwan’ van Nu:Reality nodigt je uit om de top van Taiwanese Virtual Reality in 360°-films en interactieve installaties te ervaren.

Programma

 • still Over the Rainbow (Craig Quintero, TW 2023)

  Over the Rainbow (Craig Quintero, TW 2023, 10’)

  Het is de menselijke natuur om te verlangen naar iets anders, dat wat aan het einde van de regenboog ligt. Soms leidt dit streven tot verbeteringen, maar even vaak leidt deze levenshouding tot een gevoel van ontevredenheid over ons eigen lot, een niet te lessen dorst naar wat net buiten ons bereik ligt. Over the Rainbow verkent deze precaire balans tussen verlangen en geluk, fantasie en geborgenheid.

 • still Wonder of Life (Wen Chieh Chang, TW 2023)

  Wonder of Life (Chang Wen-Chieh, TW 2023, 9’)

  Wat is leven? Regisseur Chang Wen-Chieh zoekt naar antwoorden in een lotusvijver op de Niushou-berg. Dit leidt tot een poëtische waardering van de kleine dingen. Want het leven is de nerven in een lotusblad, het komen en gaan van een libelle. Het is een subtiele geur die oplost in de lucht. Het zijn rimpelingen die verdwijnen in het water. In de lotusvijver bij dageraad schuilt het leven, in elk klein wonder en mysterie van de natuur.

 • still Home (Hsu Chih-Yen, TW 2023)

  Home (Hsu Chih-Yen, TW 2023, 18’)

  Op een zomermiddag verzamelt een familie zich bij hun oude huis. Ze omringen hun oma om hun liefde te tonen, hoewel zij niet meer in staat is om te bewegen, te reageren of duidelijk te horen. Terwijl mensen komen en gaan, blijft de televisie dezelfde beelden herhalen en zoemt de ventilator alsmaar door in het vredige oude huis, waar oma en haar dienstmeid wonen.

Bijzondere vertoningen

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2024

Lengte

37 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Nu:Reality

Zet een VR-bril op en stap in een wereld waar je de wereld ziet zoals je haar nog nooit hebt gezien. Dit gevarieerde programma prikkelt je zintuigen en dompelt je onder in een mix van 360° VR-films en interactieve installaties.

Lees meer
campagnebeeld Nu:Reality - Trailblaizing Taiwan
still Wonder of Life (Wen Chieh Chang, TW 2023)
still Over the Rainbow (Craig Quintero, TW 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op