Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Trouble Every Day (Claire Denis, FR/DE/JP 2001)

Trouble Every Day

Claire Denis / FR, DE, JP, 2001 / 102 min.

Met deze betoverende mix van bloed en sensualiteit maakte Claire Denis een poëtische body-horror over lust, macht en delirium. Een zoektocht naar de verborgen en duistere gebieden in onze hersenen, met verleidelijk camerawerk van Agnès Godard en een score van Tindersticks.

poster Trouble Every Day (Claire Denis, FR/DE/JP 2001)
Tijdens zijn huwelijksreis naar Parijs is Shane (Vincent Gallo) wanhopig op zoek naar zijn oud-collega dr. Semeneau, met wie hij een diepgaand onderzoek deed naar het menselijk libido. Beide mannen dragen de verschrikkelijke littekens van hun experimenten en Shane wordt verteerd door een onstilbare, bloeddorstige honger.

Terwijl Shane probeert een geneesmiddel te vinden voor zijn vreemde, bloeddorstige ziekte, raakt hij verder verstrikt in het leven van de dokter (Alex Descas) en zijn vleesetende vrouw (Béatrice Dalle). Dit klinkt als een hedendaagse variatie op de horror- of vampierfilm, maar Claire Denis' provocerende en hypnotiserende film over kannibalisme onttrekt zich aan elke categorie.

Dit is onderdeel van

Details

Not (yet) rated

Regisseur

Claire Denis

Productiejaar

2001

Productieland(en)

FR, DE, JP

Originele titel

Trouble Every Day

Lengte

102 min.

Taal

English

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

Claire Denis

In Eye is een omvangrijk retrospectief te zien rond Claire Denis, een van de belangrijkste filmmakers van Frankrijk. De Franse filmmaker Claire Denis onderzoekt in haar werk de gevolgen van kolonialisme en het gevoel een buitenstaander te zijn, met aandacht voor familiale spanningen, sensualiteit en verlangen. Retrospectief met nieuw gerestaureerde films; Chocolat (4K) en Beau travail (4K) voor het eerst te zien in de Nederlandse bioscoop.

Lees meer
campagnebeeld Claire Denis – Trouble-Making Magic
still Trouble Every Day (Claire Denis, FR/DE/JP 2001)
still Trouble Every Day (Claire Denis, FR/DE/JP 2001)
still High Life (Claire Denis, DE/FR/GB/PL/US 2018)

Online Magazine

Farah Hasanbegović, een van de deelnemers aan het Programmeurs van de Toekomst-project van het filmmuseum, werkte mee aan het retrospectief van de spraakmakende Franse filmer Claire Denis. In het magazine geeft Farah hun kijk op een aantal kenmerkende karakteristieken van Denis’ oeuvre. Over verlangens die botsen op de werkelijkheid en het doorwaden van de Rio Grande om een punt te maken.

Lees het artikel
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op