Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eye on Sound: True Stories (David Byrne, US 1986) (soundwave)

True Stories

David Byrne / US, 1986 / 88 min.

Geïnspireerd door David Byrne’s plakboek vol tabloid-knipsels, is True Stories een reeks korte films die zich afspelen in het fictieve stadje Virgil, begeleid door de grandioze, straffe ‘new wave funk’ van Talking Heads.

poster True Stories (David Byrne, US 1986)

Het was waarschijnlijk een kwestie van tijd voor Talking Heads-frontman David Byrne eens een film zou regisseren: het imago en de clips van zijn band waren altijd al visueel sterk uitgewerkt – denk aan zijn beroemde grote pak in de concertfilm Stop Making Sense (1984), die in een nieuwe 4K-restauratie vanaf 11 januari ook te zien is in Eye.

Gids Byrne, getooid met oversized Texaanse Stetson-hoed, leidt ons in True Stories langs een aantal opmerkelijke bewoners van het verzonnen stadje Virgil (Texas). We ontmoeten: Eenzame Vrijgezel Louis Fyne, de Lying Woman, de Lazy Woman, de man wiens hoofd een radio-ontvanger is, en andere vreemde vogels wier levenswijze geheel in de traditie staat van onvervalste Americana – met alles wat daarbij hoort: rockmuziek, geloof in buitenaardse wezens en de hartstochtelijk gekoesterde droom van een beter leven.

Rockfilm met hersens

'Een rockfilm met hersens, een kunstfilm met ballen en een onderhoudende toespraak tot het volk', zo omschreef Time Out Film Guide Byrnes vermakelijke verkenning van Amerika's achterland.

Vertoning op 35mm (Eye Collectie)

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Not (yet) rated

Regisseur

David Byrne

Productiejaar

1986

Productieland(en)

US

Originele titel

True Stories

Lengte

88 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)
True stories eye filmmuseum 2
True stories eye filmmuseum 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op