Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still True Things (Harry Wootliff, GB 2021)

True Things

Bekijk trailer

Harry Wootliff / GB, 2021 / 102 min.

Het ingedutte leven van een vrouw verandert voor altijd na een destructieve seksuele affaire. Een gelaagde en knap geacteerde film van regisseuse Harry Wootliff, met in de hoofdrol Ruth Wilson en Tom Burke (The Souvenir).

poster True Things (Harry Wootliff, GB 2021)

In het rustige kustplaatsje Ramsgate wordt de wereld van Kate (Ruth Wilson) op zijn kop gezet door een toevallige blik van een brutale man met geblondeerd haar (na The Souvenir opnieuw een toxische Tom Burke). Hij is net ontslagen uit de gevangenis voor kleine vergrijpen. Met zelfvertrouwen en charme verleidt hij Kate op een parkeerplaats. Kate's gedachten worden de weken erna totaal beheerst door deze bedwelmende verliefdheid.

Kate geeft zich over aan lust in de hoop om intimiteit te vinden – tevergeefs. Ondertussen laat haar minnaar steeds minder vaak van zich horen en verdwijnt hij langzaam uit zicht. Maar Kate kan zijn geur, zijn aanraking niet vergeten.

Zelfbedrog

In haar gelaagde en knap geacteerde bewerking van de roman van Deborah Kay Davies, True Things About Me, toont Harry Wootliff hoe een vrouw verteerd kan worden door de archetypische 'afwezige minnaar', met zelfbedrog, zelfdestructie en zelfverlies als gevolg. Toch is de hoofdrolspeelster niet alleen slachtoffer maar ook een krachtige persoonlijkheid. Geselecteerd in de Orizzonti-competitie van het filmfestival van Venetië en winnaar van de prijs voor beste actrice voor Ruth Wilson op het filmfestival van Stockholm.

In Eye en landelijke bioscopen.

…zinderend…innemend… (Het Parool)

…knap…werkt goed…sterke spel…ontwapenend…mooi… (de Volkskrant)

…overtuigende spel…Wilson is verbluffend…fascinerend… (Filmkrant)

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Harry Wootliff

Productiejaar

2021

Productieland(en)

GB

Originele titel

True Things

Lengte

102 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

ZONDER of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still True Things (Harry Wootliff, GB 2021)
still True Things (Harry Wootliff, GB 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op