Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Unicorn Wars 1

Unicorn Wars

Alberto Vázquez / ES, FR, 2022 / 80 min.

Eer, pijn en knuffels!

poster Kaboom 2023

Unicorn Wars van Alberto Vázquez is een uiterst grimmige, groteske en grafische reis naar het hart der duisternis. Tegelijk is het een antifascistische fabel over een heilige oorlog tussen pastelkleurige knuffelberen en machtige eenhoorns. Vergelijk het gerust met een bloederige 18+ versie van Care Bears waarin de beren geprogrammeerd zijn om genadeloos te doden. Dit fantasie-epos voelt vervaarlijk veel aan alsof sadistische Happy Tree Friends films als Full Metal Jacket, Apocalypse Now en Annihilation zijn binnengevallen. Je hebt het al door ... Unicorn Wars is pure midnight-movie madness met een verrassende kijk op de oorsprong van het kwaad.

Teddyberen zijn al eeuwenlang verwikkeld in een strijd met de eenhoorns van het Magisch Woud. In een militair bootcamp worden rekruten getraind - lees: gehersenspoeld - met het mantra "Goede eenhoorn, dode eenhoorn". Twee broers, Tubby en Bluey, kunnen niet meer van elkaar verschillen, maar beide beren maken deel uit van een nieuw team dat het woud in moet trekken om een vermiste groep verkenners terug te vinden. Vanaf dat moment evolueert Vázquez' werkelijk gestoorde premisse in een van de gruwelijkste animatiefilms uit de recente cinemageschiedenis. Het is een flashy kaakslag, een messteek - of liever een hoorn - in de maag. En met elke minuut wordt de film donkerder en gewelddadiger.

Gebaseerd op zijn eigen kortfilm Unicorn Blood, hanteert de nieuwste langspeler van Alberto Vázquez tropen, kleuren en personages die we als kind koesterden om een misantropische exploratie te maken van militarisme, autoritarisme en religieus fanatisme. Alleen zijn we er niet zeker van of je na deze film ooit nog je teddyberen zult willen knuffelen.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Alberto Vázquez

Productiejaar

2022

Productieland(en)

ES, FR

Lengte

80 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Kaboom 2023

Noteer 30 maart t/m 2 april in je agenda: dan heb je de kans om je onder te dompelen in de wereld van animatie tijdens Kaboom Animation Festival in Eye! Het festival is t/m 2 april ook online te volgen.

Lees meer
campagnebeeld Kaboom 2023
Unicorn Wars 2
Unicorn Wars 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op