Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Unknown Pleasures

Unknown Pleasures

Jia Zhang-ke / CN, JP, KR, FR, 2002 / 113 min.

Regisseur Jia Zhang-ke schetst de lotgevallen van een verloren generatie twintigers in het moderne China, waar mode en trends uit het Westen hun intrede doen. 

Poster Unknown Pleasures

Datong, Noord-China. De twintigers Xiao Ji en Bin Bin slijten hun dagen in ledigheid totdat Xiao Ji verliefd wordt op nachtclubdanseres Qiao Qiao, en Bin Bin zich aanmeldt bij het leger. Qiao Qiao blijkt een gevaarlijk gangstervriendje te hebben en Bin Bins medische keuring brengt aan het licht dat hij met hepatitis is besmet. Gedesillusioneerd besluiten de jongens een bank te beroven.

Unknown Pleasures is het verhaal van een verloren generatie nietsnutten in het hedendaagse China, waar mode en trends uit het Westen hun intrede doen. Terwijl de waarden van de oude communistische maatschappij afbrokkelen, staan de nieuwe rijken op. De twintigers vallen echter tussen wal en schip.

Disconummers

De Chinese filmtitel Ren xiao yao (‘vrij van alle beperkingen’) is ook de titel van een populaire Chinese song uit 2001. Het liedje figureert prominent in de film, waarin ook disconummers, traditionele songs en karaoke-optredens te horen zijn.

De oorspronkelijk als kunstschilder opgeleide Jia Zhang-ke (1970) de aandacht met Pickpocket (1997) en Platform (2000). Beide films werden veelvuldig vertoond in het internationale festivalcircuit en meermalen met prijzen onderscheiden.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Jia Zhang-ke

Productiejaar

2002

Productieland(en)

CN, JP, KR, FR

Originele titel

Ren xiao yao

Lengte

113 min.

Taal

Mandarin Chinese, English

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
Still Unknown Pleasures
Still Unknown Pleasures

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op