Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Until Tomorrow (Ali Asgari, IR/FR 2022)

Until Tomorrow

Bekijk trailer

Ali Asgari / IR, FR, QA, 2022 / 86 min.

Dit meeslepende Iraanse drama volgt Fereshteh wier ouders niet weten dat ze net een buitenechtelijk kind heeft gekregen, dat ze voor hen verborgen houdt. In een samenleving waar niet iedereen dezelfde rechten heeft, moet ze heel voorzichtig haar bondgenoten kiezen.

poster Until Tomorrow (Ali Asgari, IR/FR 2022)

Until Tomorrow volgt een dag dag uit Fereshtehs leven. Een stressvolle dag, want ze krijgt een telefoontje van haar ouders die laten weten dat ze langskomen. Haar buitenechtelijke kind is onwettig in de ogen van de staat en onacceptabel voor haar ouders. Samen met haar volhardende en humoristische vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen.

Het wordt een ware odyssee, die hen niet alleen in aanraking brengt met een aantal goede en slechte personages, maar ook met de rauwe werkelijkheid van het leven van jonge Iraniërs in een islamitische republiek waar ze zelf weinig mee op hebben. Het is een thematiek die we vaker tegenkomen in de Iraanse onafhankelijke cinema. De verhaallijnen van onafhankelijke filmmakers spitsen zich vaak toe op de alledaagse worstelingen die horen bij het leven in Iran. Ze zijn onderdeel van een breder discours: een van verandering en kritiek op het islamitische regime.

Draadje voor draadje

Onafhankelijke Iraanse filmmakers als Ali Asgari laten met subtiele, kleine verhalen de roep om verandering van de bevolking horen. Asgari laat zien hoe de Iraanse jongeren proberen te breken met de patriarchale normen en de manier waarop ze draadje voor draadje het verstikkende web van wettelijke en sociale censuur van het land proberen los te peuteren.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Until Tomorrow ziet u de korte film Verlangen (4') van Lotte Salomons uit 2021. Wanneer Chris zijn moeder spoorloos is verdwenen, worden hij en zijn vader Toon geconfronteerd met immens verdriet. Terwijl Chris huilt en toenadering zoekt bij zijn vader, slikt Toon zijn tranen weg. Het tranenreservoir in Toon raakt vol en hij groeit letterlijk en figuurlijk bij zijn zoon vandaan.

Details

This movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Ali Asgari

Productiejaar

2022

Productieland(en)

IR, FR, QA

Originele titel

Ta farda

Lengte

86 min.

Taal

Perzisch

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Until Tomorrow (Ali Asgari, IR/FR 2022)
still Until Tomorrow (Ali Asgari, IR/FR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op