Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Tizza Covi, Rainer Frimmel / IT, 2022 / 115 min.

Actrice van middelbare leeftijd Vera, dochter van een beroemde Italiaanse filmster, lid van de Romeinse jetset, heeft moeite nieuwe rollen te bemachtigen; een wending in haar leven laat Vera kennismaken met mensen buiten de glamourwereld van de film.  

poster Vera (Tizza Covi & Rainer Frimmel, IT 2022)
Vera woont in Rome waar ze zich begeeft in de high-society. Voor iedereen blijft ze ‘de dochter van Giuliano Gemma’, een filmster die groot werd met spaghettiwesterns. Als eerbetoon aan haar vader draagt Vera een cowboyhoed op haar geblondeerde haren, ze is vrijgevig en velen profiteren van haar behoefte aan liefde om gunsten te verkrijgen.

Als haar chauffeur in een buitenwijk een jongetje aanrijdt, raakt Vera betrokken bij diens leven en dat van zijn jonge vader. Ze komt in aanraking met een milieu waar eenvoud en geldtekort het leven bepalen; Vera doet alles om het gezin te helpen, maar komt erachter dat ze ook nu niet meer is dan een speeltje in de handen van van anderen…

Jong blijven

Vera is een aangrijpend portret van een vrouw die probeert jong te blijven, maar uit de haar vertrouwde wereld wordt gestoten. De Romeinse jetset en filmwereld heeft geen behoefte aan iets oudere actrices, zo lijken regisseurs Tizza Covi en Rainer Frimmel te beweren, Vera’s behoefte aan liefde leidt haar naar een niet gewilde ondergang.

Vera - met Asia Argento en Vera Gemma (Vera) - werd onderscheiden met de prijs voor Beste regisseur en Beste actrice (Horizon Awards) van het filmfestival van Venetië.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Tizza Covi, Rainer Frimmel

Productiejaar

2022

Productieland(en)

IT

Originele titel

Vera

Lengte

115 min.

Taal

Italiaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Vera (Tizza Covi & Rainer Frimmel, IT 2022)
still Vera (Tizza Covi & Rainer Frimmel, IT 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op