Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Véréna Paravel & Lucien Castaing-Taylor in Eye Filmmuseum (© Max Baggerman)

Véréna Paravel & Lucien Castaing-Taylor: filmtalk

Véréna Paravel & Lucien Castaing-Taylor: filmtalk

Artist Talk met Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor, gemodereerd door Rachael Rakes, over antropologie, documentaire, kunst en film. Van Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor is in Eye een tentoonstelling te zien.

poster Véréna Paravel & Lucien Castaing-Taylor: filmtalk

In hun artist talk met veel fragmenten bespreken Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor de werken die te zien zijn in hun tentoonstelling Cosmic Realism. Ook vertellen ze over hun ideeën en samenwerkingen die telkens in hun werk terugkomen. Door middel van beeldfragmenten en dialogen geven ze een dieper inzicht in de tentoonstelling en de werkpraktijk van het duo op het gebied van antropologie, documentaire, kunst en film.

Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor combineren antropologie, documentaires en beeldende kunst in hun werk. Ze zijn voortdurend op zoek naar een nieuwe filmtaal die verder gaat dan de traditionele mensgerichte blik in de antropologie. Ze laten de wereld zien vanuit niet-menselijke standpunten, met soms intense en prikkelende ervaringen als gevolg. Deze werken raken aan grootse, allesomvattende thema’s als het aardse, de zee, de geest, de slaap en de Apocalyps.

Moderator Rachael Rakes was recent artistiek directeur van de 12e Seoul Mediacity Biënnale, curator voor Public Practice bij BAK, Utrecht, en hoofdcurator/manager van het Curatorial Program bij De Appel, Amsterdam. Rakes is commissielid van het New York Film Festival, en maakt deel uit van het onderzoeks- en curatorencollectief voor alternatieve etnografieën, Counter-Encounters.

Dit is onderdeel van

Details

Not (yet) rated

Productiejaar

2024

Lengte

120 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Paravel & Castaing-Taylor

Eye Filmmuseum presenteert Cosmic Realism, de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor. Opgeleid als antropologen combineren ze antropologie, documentaires en beeldende kunst in hun werk. De tentoonstelling voert langs zeven immersieve installaties waarin je de ontwikkeling van de makers kunt volgen.

Lees meer
campagnebeeld Paravel & Castaing-Taylor – Cosmic Realism
Véréna Paravel & Lucien Castaing-Taylor in Eye Filmmuseum (© Max Baggerman)
Véréna Paravel & Lucien Castaing-Taylor in Eye Filmmuseum (© Max Baggerman)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op