Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)

Volcano

Roman Bondarchuk / UA, DEUZE, 2018 / 104 min.

In deze absurdistische roadtrip vol wrange humor strandt een tolk in Zuid-Oekraïne waar hij een anarchistische parallelle wereld ontdekt. Roman Bondarchuk is een nieuwe stem van de Oekraïense cinema, en maakte zijn opvallende speelfilmdebuut met dit surrealistische verhaal.

poster Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)
Tolk Lukas strandt tijdens een inspectiebezoek aan een militaire controlepost op de steppe iets ten noorden van de Krim. De verdwaalde stadsjongen vindt onderdak in het huis van de kleurrijke Vova. Hij gidst hem door een wereld die zijn verbeelding te boven gaat, een universum waarin het leven volkomen los lijkt te staan ​​van elke herkenbare structuur. Hij raakt gefascineerd door zijn gastheer en diens dochter Maroeshka, op wie hij verliefd wordt, waarna Lukas' minachting voor het provinciale leven langzaam plaatsmaakt voor een geluk waarvan hij nooit had geweten dat het kon bestaan.

Roman Bondarchuk is een nieuwe stem van de Oekraïense cinema, en maakte zijn opvallende speelfilmdebuut met dit surrealistische verhaal: "In het verlaten land van Zuid-Oekraïne, op dit dramatische moment in de geschiedenis in mijn land, vond ik een wilde, vergeten plek waar anarchie heerst; een nieuwe provinciale orde, waar mensen hun eigen leven leiden, sommigen zelfs zonder documenten of connectie met de staat."

Leerling van Ilyenko

Bondarchuk is afgestudeerd aan de Kyiv State University of Theatre, Cinema, and TV, waar hij een leerling was van Joeri Ilyenko, de grondlegger van de Oekraïense poëtische cinema. Naast filmmaker, romanschrijver en fotograaf is Bondarchuk art director van Docudays UA, het International Human Rights Documentary Film Festival in Kyiv. Hij won een IDFA Special Jury Award voor zijn documentaire Ukranian Sheriffs uit 2015.

De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het Oleksandr Dovzhenko National Centre, het grootste Oekraïense filmarchief.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Roman Bondarchuk

Productiejaar

2018

Productieland(en)

UA, DEUZE

Originele titel

Вулкан

Lengte

104 min.

Taal

Ukrainian, English

Drager

DCP

Onderdeel van

Kino Ukraïna

Eye vertoont deze maand een tiental films van filmmakers die geboren werden of werkzaam waren (en zijn) in Oekraïne, een land dat sinds de Maidanrevolutie vecht voor de erkenning van zijn unieke geschiedenis, taal en cultuur.

Lees meer
campagnebeeld Kino Ukraïna
still Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)
still Volcano (Roman Bondarchuk, UA/DE 2018)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op