Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Gina Gammell, Riley Keough / US, GB, 2022 / 115 min.

Intiem, realistisch portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat. Diefstal, drugsdealen met zijn vader's voorraad – Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. War Pony won al meerdere prijzen, waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut in Cannes.

poster War Pony (Gina Gammell & Riley Keough, US 2022)

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota-jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels.

Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranche heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is.

Collectieve prestatie

Diefstal, drugsdealen met zijn vader's voorraad – Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben. Voor hun regiedebuut werkten Gina Gammell en Riley Keough nauw samen met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Deze collectieve prestatie draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Gina Gammell, Riley Keough

Productiejaar

2022

Productieland(en)

US, GB

Originele titel

War Pony

Lengte

115 min.

Taal

English

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still War Pony (Gina Gammell & Riley Keough, US 2022)
still War Pony (Gina Gammell & Riley Keough, US 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op