Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Laurient Garnier Off the Record 1

WePresent Night

Tijdens deze avond word je meegenomen in onverwachte verhalen over creativiteit – samengesteld door WePresent, WeTransfer’s redactionele platform.

poster IDFA 2021
Tijdens deze avond word je meegenomen in onverwachte verhalen over creativiteit – samengesteld door WePresent, WeTransfer’s redactionele platform.

Programma

 • Laurent Garnier: Off the Record (Gabin Rivoire, GB/BE/FR 2021) (89 min.)

  Laurent Garnier draait al ruim dertig jaar mee in de dancescene. Dit aanstekelijke portret van een van de godfathers van de house zit vol fantastisch archiefbeeld en getuigenissen van levende legendes als Jeff Mills, Carl Cox en Miss Kittin.

  Al meer dan dertig jaar draait dj Laurent Garnier aan de knoppen in talloze clubs en op festivals wereldwijd. Zijn carrière leest dan ook als een geschiedenis van de dancemuziek én als een jongensboek. Op jonge leeftijd draaide hij op zijn kamer al plaatjes aan elkaar onder zijn discobol. Als achttienjarige, vers van school, werkte hij als ober in de Franse ambassade in Londen, een fantastische stad voor een omnivore muziekfreak als Garnier. Niet lang daarna ging hij naar Manchester, waar hij in 1987 werd gevraagd om te draaien in de legendarische club The Haçienda. De rest is muziekgeschiedenis.

  Garnier en andere levende legenden als Jeff Mills, Carl Cox, Richie Hawtin en Miss Kittin loodsen ons in deze pompend muzikale en prettig nostalgische documentaire langs dertig jaar house. Chicago, Detroit, illegale raves, de Love Parade in Berlijn – alles komt voorbij, ook de immer moeizame verhouding tussen de dancescene en de Franse autoriteiten.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Gabin Rivoire

Productiejaar

2021

Lengte

89 min.

Productieland(en)

GB, BE, FR

Taal

Engels, Frans

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Still Laurient Garnier Off the Record 2
Still Laurient Garnier Off the Record 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 20 januari — 20 mei 2024

  Paravel & Castaing-Taylor

  Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op