Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Nieuwe3

We Want Cinema - Nieuwe Helden

Nieuwe Helden - In het hart van de Tour is het unieke inside-verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen.

Nieuweposter

In de honderdste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano op revanche op de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Met nagesprek met regisseur Dirk Jan Roeleven.

Dicht op de huid, in cinema vérité stijl, volgt de film van Dirk Jan Roeleven het jonge team. We zijn er bij in de hotelkamers, als de renners gemasseerd worden en in de teambus. We zijn er bij als sprinttalent Marcel Kittel zijn teamgenoten een mooie bonus – “een Rolex?” – belooft bij een etappeoverwinning.

We zijn er bij als sprintfavoriet Mark Cavendish zijn concurrent Tom Veelers van Argos vlak voor de finish ten val brengt. We zien het bloed en de wonden en voelen zijn teleurstelling en frustratie.

Marcel Kittel en zijn team schrijven geschiedenis. Niet alleen wint Argos de eerste etappe, waarmee ze de gele trui pakken, maar ook nog twee andere etappes. Voor het team is het echter een ware uitputtingsslag. Tom Veelers is de eerste die moet lossen. Tijdens een eenzame afdaling van een Alpenreus verlaat hij op dramatische wijze de Tour.

Was zijn herstel met doping anders gegaan? Naar het eind toe is de vraag: hoe ver zijn Marcel en de anderen bereid te gaan? Hoever kunnen ze nog gaan? Wie is nog sterk genoeg om in Parijs gangmaker te zijn voor Kittel? Vlak voor de finale in Parijs probeert Cavendish zijn uitdager Kittel nog te intimideren. Maar wie komt er in de bloedstollende finale als eerste over de streep? (Tekst: We Want Cinema)

Details

Nieuwe1
Nieuwe4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op