Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Home Movie Day 2023: Beyond the Bolex

Beyond the Bolex

Werelderfgoeddag: Beyond the Bolex

Op de jaarlijkse UNESCO-dag voor audiovisueel filmerfgoed is Beyond the Bolex te zien, een documentaire over de 16mm-camera waarin familie- en filmgeschiedenis sterk met elkaar verbonden zijn. Gratis toegang.

poster Home Movie Day 2023: Beyond the Bolex

Jacques Bolsey heeft in de jaren 20 van de vorige eeuw de iconische 16mm-camera ontworpen: de Bolex. Negentig jaar later gaat zijn achterkleindochter Alyssa Bolsey op zoek naar de geheimen van zijn leven. Vanuit haar geboorteland Amerika reist ze naar Zwitserland, het geboorteland van de uitvinder. Deze persoonlijke documentaire wordt doorspekt met interviews met bekende filmmakers zoals Wim Wenders, Jonas Mekas, Barbara Hammer en Peter Jackson die allemaal fan zijn van de Bolex.

Beyond the Bolex is een ode aan het 16mm-filmmateriaal dat dit jaar exact 100 jaar bestaat en op 28 oktober in de schijnwerpers staat in Eye, met meerdere activiteiten en presentaties tijdens Home Movie Day 2023.

De jaarlijkse Werelderfgoeddag is door UNESCO in het leven geroepen om aandacht te vestigen op het behoud en beheer van het audiovisueel erfgoed, en de organisaties die zorgdragen voor dit erfgoed.

Gratis toegang. Reserveer je kaartje via 'Bestel tickets'.

Details

Regisseur

Alyssa Bolsey

Productiejaar

2017

Lengte

99 min.

Productieland(en)

US, CA, CH, GB

Taal

Engels

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op