Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Wheel of Fortune and Fantasy (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)

Wheel of Fortune and Fantasy

Bekijk trailer

Ryûsuke Hamaguchi / JP, 2021 / 121 min.

Zijn Drive My Car (2021) werd dit jaar bekroond met de Oscar voor Best International Film. Ryûsuke Hamaguchi is dé rijzende ster van de hedendaagse Japanse cinema. In het eveneens uit 2021 stammende drieluik Wheel of Fortune and Fantasy stapt hij zelfverzekerd in de traditie van de nouvelle vague.

poster Wheel of Fortune and Fantasy (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)

In de film die hij voltooide voor het in ons land al uitgebrachte Drive My Car draait regisseur Ryûsuke Hamaguchi driemaal aan het 'rad van fortuin en fantasie'.

In de eerste episode beseft een jonge vrouw dat de nieuwe minnaar over wie haar vriendin zo enthousiast vertelt, haar eigen ex is. In de tweede episode zet een gefrustreerde student met hulp van een medestudente een val op voor een docent, met onverwachte gevolgen. In de derde menen twee vrouwen elkaar te herkennen als schoolvriendinnen, een misverstand dat desondanks leidt tot intieme bekentenissen van beide kanten.

Empathisch

Met een speelduur van 'maar' 120 minuten behoort het drieluik tot de kortere films van de Japanse regisseur. Toch is ook dit weer een typische Hamaguchi. Dialoogrijk, ingetogen van stijl, empathisch observerend. En over de hele linie bezet met sterke en intrigerende vrouwenrollen. Winnaar van de Grote juryprijs op het filmfestival van Berlijn 2021.

Van Hamaguchi draait Eye ook Asako I & II, de film die de nu gelauwerde regisseur nog voor Wheel of Fortune and Fantasy maakte. In 2018 was Asako I & II te zien in de hoofdcompetitie van het filmfestival van Cannes.

Bijzondere vertoningen

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul language

Regisseur

Ryûsuke Hamaguchi

Productiejaar

2021

Productieland(en)

JP

Originele titel

Gûzen to sôzô

Lengte

121 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Wheel of Fortune and Fantasy (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)
still Wheel of Fortune and Fantasy (Ryûsuke Hamaguchi, JP 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op