Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Who are you a sister to eye filmmuseum01

Who Are You A Sister To?

Kunnen films onze blik op feminisme scherpen, en solidariteit bevorderen? Deze avond is samengesteld door vier UvA-onderzoekers, geïnspireerd op het thema van The 10th Women and the Silent Screen Conference: Sisters.

Who are you a sister to eye filmmuseum03

Met sisterhood, zusterschap, wordt vaak de solidariteit van vrouwen met andere vrouwen bedoeld. Maar hoe bereik je zusterschap eigenlijk? Welke verantwoordelijkheden brengt zusterschap met zich mee? En vooral, voor wie ben je een zuster?

Tijdens het samenstellen van dit programma gebruikten de curatoren hun verschillende culturele achtergronden als een startpunt voor hun onderzoek. Het programma bestaat uit korte films die allemaal hun eigen antwoorden geven op de hierboven genoemde vragen.

uitdagen

De curatoren nodigen het publiek uit om hun eigen grenzen van solidariteit ter discussie te stellen. En om te ervaren hoe film een ​​ruimte kan openen die stereotypes uitdaagt en steeds veranderende vormen van vrouwelijkheid toelaat.

research labs

Het programma maakt deel uit van Eye on Art's Research Labs, samengesteld door een nieuwe generatie curators en kunstenaars. Studenten van verschillende kunstacademies en universiteiten worden gevraagd om een ​​programma samen te stellen dat gebruik maakt van films uit de collectie van Eye. Research Labs mengen film en andere kunstvormen en volgen geen strikt format.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
Who are you a sister to eye filmmuseum03
Who are you a sister to eye filmmuseum02
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op