Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Wild geese02

Wild Geese

Shiro Toyoda / JP, 1953 / 106 min.

Meesterlijk gemaakt drama dat zich eind-negentiende eeuw afspeelt, over de beproevingen van een jonge vrouw die de minnares van een oudere man wordt om in haar vaders levensonderhoud te voorzien. De film is te zien in het Japan-programma, dat tot en met december duurt.

Wild geese01

Een jonge vrouw (indrukwekkend gepeeld door Hideko Takamine) hoopt haar vader financieel te ondersteunen door de minnares van een oudere man te worden. Ondertussen wordt ze verliefd op een student van haar eigen leeftijd. Ze hunkert naar deze jonge man maar als haar minnaar haar ware gevoelens ontdekt wordt hij razend van jaloezie.

Dit meesterlijk gemaakte, pijnlijke drama is gebaseerd op een populaire roman van Mori Ogai die tussen 1911 en 1913 als feuilleton verscheen. Regisseur Shirō Toyoda stond bekend om zijn dienstbare, visueel indrukwekkende verfilmingen van Japanse moderne literatuur; vaak stelde hij het lot van de Japanse vrouw centraal.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Shiro Toyoda

Productiejaar

1953

Productieland(en)

JP

Originele titel

Gan

Lengte

106 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

Onderdeel van

Mubii Japan

Wie wil weten wat de Japanse film zo uniek maakt, is dit najaar in Eye op het goede adres. Met een overzicht van ruim veertig titels geeft het filmmuseum inzicht in meer dan negentig jaar fascinerende filmgeschiedenis uit het Verre Oosten, van de vroege twintigste eeuw tot nu.

Lees meer
campagnebeeld Mūbii Japan
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op