Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Wildcat

Wildcat

Melissa Lesh, Trevor Beck Frost / US, 2022 / 105 min.

Na een militaire uitzending naar Afghanistan worstelt de jonge Brit Harry Turner met PTSS. Het drijft hem diep het Zuid-Amerikaanse regenwoud in, waar hij de zorg op zich neemt voor een verweesde ocelot – één grote oefening in loslaten.

poster IDFA 2022

Harry Turner is achttien jaar oud als hij wordt uitgezonden naar Afghanistan. Wanneer de Brit terugkeert uit de oorlog is hij een gebroken man. Worstelend met PTSS, depressies en suïcidale gedachten trekt hij diep het Peruviaanse regenwoud in, waar hij de Amerikaanse Samantha ontmoet. Samen nemen ze de zorg op zich voor een verweesde ocelot, een kleine katachtige met luipaardtekening.

De film bestaat deels uit materiaal dat Harry en Samantha zelf filmden en deels uit beelden van de regisseurs van Wildcat, die zich later bij het koppel voegden. Intieme momenten tussen mens en dier, en enerverende opnamen van de verraderlijke nachtelijke jungle vormen opgeteld een emotioneel grillig portret van iemand die constant vecht met zijn demonen. En in dat gevecht zijn lot verbindt aan dat van het jonge, wilde dier.

Harry’s poging om de ocelot te redden, is vooral ook een poging om zichzelf te redden. En het zelfredzaam maken van het dier lijkt één grote oefening in loslaten. Terwijl hij het dier wegwijs maakt in de jungle, moet ook Harry zelf zijn weg zien terug te vinden naar de samenleving en zijn familie.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Melissa Lesh, Trevor Beck Frost

Productiejaar

2022

Productieland(en)

US

Lengte

105 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op