Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Werewolf still 02

Wilkolak

Adrian Panek / PL, NL, DE, 2018 / 88 min.

Jonge overlevenden van een concentratiekamp krijgen te maken met nieuwe gruwelen in een allegorische oorlogsthriller over overleven. Fraaie mix van genrefilm, oorlogsfilm en coming-of-age-drama. 

Poster wilkolak eye filmmuseum

Nadat kamp Wolfsberg in het oosten van Polen bevrijd is door het Rode Leger, vinden acht vrijgelaten kinderen onderdak in een vervallen landhuis. Na de gruwelen van het kamp beginnen ze langzaam weer wat menselijke trekken te krijgen en beginnen ze alsnog aan de ontwikkeling van hun jeugdjaren. Maar ook nu dreigt gevaar, want de kamphonden zijn eveneens vrijgelaten. Agressief en op zoek naar voedsel dwalen ze in de wouden rond het huis. De kinderen schieten weer in de overlevings-modus van het kamp.

gevaar

Wilkolak, gecoproduceerd door Imagine-oprichter en Mr. Horror Jan Doense, is een fraaie mix van genrefilm, oorlogsfilm en coming-of-age-drama. Voor een deel lijken de kinderen op de honden, want ook zij zijn bereid te vechten voor eten en hun plek in de roedel. Maar de film gaat ook over de strijd tussen mens en hond, waarbij de kinderen de onderdanige aard af moeten schudden die er in het kamp ingehamerd is. Regisseur Adrian Panek voegt genre-aspecten aan de film toe om een gevoel van gevaar te creëren bij hun strijd om de menselijkheid terug te winnen.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Adrian Panek

Productiejaar

2018

Productieland(en)

PL, NL, DE

Originele titel

Wilkolak

Lengte

88 min.

Taal

Polish, German, Russian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Werewolf still 04
Werewolf still 05
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op