Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Will You Still Love Me Tomorrow

Will you still love me tomorrow?

Matteo Maffesanti / IT, 2022 / 52 min.

"Deze dansen zullen blijven bestaan totdat ten minste één van jullie blijft kijken, of totdat ten minste één van ons blijft optreden". Film over oude volksdansen, en in het bijzonder over de traditie van de Schuhplatter, een typische Beierse en Tiroolse dans.

poster Cinedans 2023

Will you still love me tomorrow? belicht het creatieve proces van Folk-s, een performatieve en choreografische oefening over traditie. In 2012 gecreëerd door Alessandro Sciarroni en gedurende tien jaar wereldwijd uitgevoerd. Originele beelden van het onderzoeksproces en de repetities, samen met belangrijke momenten van reprises, onthullen de ontwikkeling van de voorstelling door de tijd heen: van ideevorming tot enscenering, langs de ontelbare keuzes die werden gemaakt om uiteindelijk tot de structuur van de voorstelling te komen. We volgen de maker en de performers terwijl ze vertellen over de ontstaansgeschiedenis, die begon met een reflectie over bestaande volksdansen en in het bijzonder over de traditie van de Schuhplatter, een typische Beierse en Tiroolse dans. De voorstelling ontdoet de volksdans van de meer exotische aspecten en clichés van folklore, en onthult haar mysterieuze en archetypische karakter.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Matteo Maffesanti

Productiejaar

2022

Productieland(en)

IT

Originele titel

Will you still love me tomorrow?

Lengte

52 min.

Taal

Italian, English

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Cinedans 2023

Van 24 tot en met 26 maart strijkt Cinedans opnieuw neer in Eye met een vol programma met de mooiste, spannendste en meest poëtische dansfilms van het afgelopen jaar.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans 2023
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op