Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Winter's Bone (Debra Granik, US 2010)

Winter's Bone

Debra Granik / US, 2010 / 100 min.

Deze rauw-realistische, volkomen geloofwaardige thriller vol sobere schoonheid kreeg vier Oscarnominaties, waarvan één voor Jennifer Lawrence als 17-jarige Ree. Zij gaat de confrontatie aan met de lokale criminele onderwereld en de ruige wildernis van Ozark om haar vader op te sporen.

poster Winter's Bone (Debra Granik, US 2010)

In Winter's Bone (winnaar Grand Jury prijs Sundance Filmfestival 2010) woont de 17-jarige Ree (Jennifer Lawrence) samen met haar broertje, zusje en zieke moeder in het ruige Ozark-berggebied. Ree's criminele vader heeft hun huis als borg opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen, en is vervolgens met de noorderzon vertrokken.

Met gevaar voor eigen leven begint Ree een zoektocht langs leugens en bedreigingen van verre familieleden om zo de waarheid achter haar vaders geheimen te achterhalen. Debra Granik maakte hiermee een van de meest geprezen films van dat jaar.

Women Make Film

Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema van Mark Cousins is vanaf 2 september te zien in Eye. Vanaf 8 september wordt deze serie op zeven woensdagavonden aangeboden als cursus en wordt er elke week twee uur van de 14 uur durende serie vertoond. Vooraf geeft filmjournalist Dana Linssen elke keer een inleiding. Na afloop wordt een film vertoond die op die avond ook langskomt in Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema. Ook bij die film geeft Dana Linssen een inleiding.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Debra Granik

Productiejaar

2010

Productieland(en)

US

Originele titel

Winter's Bone

Lengte

100 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Women Make Film

Vorig jaar presenteerde Eye het filmprogramma Women Make Film, een alternatieve versie van de filmgeschiedenis met vrouwen in de hoofdrol. Vrouwen speelden vanaf de begintijd van de cinema een belangrijke rol. Ze stonden achter de camera, regisseerden en waren soms ook producent.

Lees meer
campagnebeeld Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema (Mark Cousins, GB 2019)
still Winter's Bone (Debra Granik, US 2010)
still Winter's Bone (Debra Granik, US 2010)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op