Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Women Talking (Sarah Polley, US 2022)

Women Talking

Bekijk trailer

Sarah Polley / US, 2023 / 104 min.

Sarah Polley verfilmde een op ware gebeurtenissen gebaseerde Canadese roman, over verkrachtingen binnen een mennonietenkolonie. De vrouwen uit een ultraconservatieve religieuze gemeenschap, gespeeld door onder meer Jessie Buckley, Rooney Mara en Claire Foy, laten zich niet langer de mond snoeren.

poster Women Talking (Sarah Polley, US 2022)
Acht vrouwen uit een mennonietenkolonie komen bijeen in een hooischuur. Nadat is uitgekomen dat de 'bovennatuurlijke' verkrachtingen die ze onder bedwelming hebben ondergaan, het werk was van mannen uit eigen kring, staan ze voor een hartverscheurende keuze. Niets doen, terugvechten of de gemeenschap de rug toekeren. Hulp van hun eigen vaders en echtgenoten hoeven ze niet te verwachten. Sterker, de mannen hebben de vrouwen twee dagen de tijd gegeven om de daders te vergeven.

Regisseur Sarah Polley situeert haar film in het bijna-heden van 2010, een verbijsterend gegeven, zelfs in deze tijd waarin meldingen van mannelijke machtswellust aan de orde van de dag zijn. Gewaagd is de vorm die ze koos: die van een kammerspiel waarin de vrouwen om beurten aan het woord komen. Maar de huiveringwekkende inhoud van de gesprekken zorgt ervoor dat in die 'beperking' juist de kracht schuilt van dit intense drama met zijn bedrieglijk neutrale titel.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Sarah Polley

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US

Originele titel

Women Talking

Lengte

104 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Women Talking (Sarah Polley, US 2022)
still Women Talking (Sarah Polley, US 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op