Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Filmdetective1

Word filmdetective!

Familiedag 2021

Hoe weet je uit welk land een film komt of in welk jaar hij is gemaakt? En wie er in meespelen? Dat is niet altijd duidelijk. Elif Rongen, filmspecialist in Eye, neemt je bij de hand in deze filmdetective-workshop. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

poster Familiedag 2021
Als je naar films kijkt zie je heel veel beelden achter elkaar. En op de aftiteling zie je keurig staan wie er allemaal aan de film hebben meegewerkt. Gewoon even opletten, dus.

Maar van heel veel films die het filmmuseum in huis heeft is helemaal niet duidelijk wie de film heeft gemaakt of uit welk land een film komt. Of hoe oud-ie is. En dat willen de mensen die bij Eye werken wel weten.

Een van die filmspecialisten is Elif. Die moet soms als een detective graven naar de naam van de regisseur en proberen uit te vinden in welk land de film is gemaakt.

In sommige films zitten de antwoorden verstopt. Daar gaan we naar op zoek in deze workshop. En als kersverse filmdetective neem je een diploma mee naar huis!

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

30 min.

Voertaal

Nederlands

Onderdeel van

Familiedag

Wist je dat Eye het enige filmmuseum in Nederland is? Misschien weet je nog niet wat Eye allemaal doet. Dat kun je op deze Familiedag zelf meemaken. Spelen en speuren: word filmdetective of dompel je onder in magische films!

Lees meer
campagnebeeld Familiedag
Eye 10okt2016 4099
Filmdetective2

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op