Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kaboom Workshop Dance Animation

Workshop: Dance+Animation by Katya Mikheeva

Kaboom Animation Festival 2022

Is het mogelijk? Een workshop die dans en animatie combineert? Jep! Animator en freestyle danseres Katya Mikheeva's werk bevindt zich precies op het kruispunt van deze twee kunstvormen.

poster Kaboom Animation Festival 2022
Katya is een multigetalenteerde artiest die onder meer haar lichaamsbewegingen projecteert op de animaties die ze creëert. Tijdens haar workshop zul je dansen volgens animatieconcepten en leren hoe bewegingsoefeningen helpen in het animatieproces. Ze zal zelfs enkele freestyle dansprincipes met je delen, die gebaseerd zijn op of geïnspireerd zijn door het maken van animatiefilms: reverse, blender grease pencil, low frame rate moving etc.

Katya Mikheeva groeide op in Moskou, waar ze animatie studeerde aan de HSE Design & Art University. In 2020 verhuisde ze naar Frankrijk om haar studies voort te zetten aan animatieschool La Poudrière. Katya maakt karaktergedreven films, gebaseerd op relaties en de absurditeit van het dagelijkse leven. Haar freestyle danspraktijk is geïnspireerd door bewegingen die ze leerde van verschillende dansstijlen: hiphop, house, popping en heel wat experimentele dansstijlen.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

90 min.

Onderdeel van

Kaboom 2022

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? ’t Is Kaboom Animation Festival en zijn le-gen-da-rische programma!

Lees meer
campagnebeeld Kaboom Animation Festival 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op