Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Looks wshop 5 7

Workshop Lentefilm (5-7 jaar)

Kom in de meivakantie naar EYE om de lente te vieren en maak je eigen lentefilms in alle kleuren van de regenboog. Na een kort filmprogramma in de filmzaal met de leukste animatiefilms, van getekende films tot computer- en klei-animaties, mag je zelf experimenteren met film.

Lentefilm 1

Je kunt in deze workshop op twee manieren lente stop-motion films maken en je mag ze allebei uitproberen.

Tuur door een van de caleidoscopen, draai hem rond en kijk naar de prachtige bloemen die er ontstaan. Kun jij op de lichtbak met vliegerpapier ook zulke mooie bloemen maken, die telkens weer van kleur en vorm veranderen?

De lente vier je natuurlijk pas echt als je het gras onder je blote voeten voelt kriebelen. Doe je sokken uit leg je voeten op het minigrasveld. Samen schminken we stap voor stap lentebloemen op je been. Tussendoor wordt steeds een foto gemaakt. Door de foto”s achter elkaar af te spelen, lijkt het nét of de bloemen op je benen omhoog groeien. Iiiiiiiih, kriebelt het al?

Ouders mogen gratis gezellig mee naar de films en de kinderen helpen met schminken, knutselen en spelen in de workshopruimte. Kaartjes kosten €17,50 per kind. In de pauze zijn er gezonde snacks en ranja.Deze workshop is er ook voor kinderen van 8-12 jaar.

Details

Lentefilm 2 1
Jack wshop 5 7
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op