Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Workshop Stop-motion (Animatiesensatie)

Workshop Stop-motion

Workshop Stop-motion

Met stop-motion kun je alles tot leven wekken. Een sok die verliefd wordt op een schoen. In deze workshop kan het allemaal!

poster Workshop Stop-motion

In deze workshop (7+) ontdekken kinderen de magie van animatie. Onder begeleiding van professioneel animator Anna Liebermann maak je je eigen toffe stop-motion filmpje. Hoe wek je een driehoek, een sok of een ster tot leven? Geef ze oogjes, laat ze open en dicht doen, zet er beentjes op en swingen maar.

Een stop-motionfilm maak je door heel veel foto’s te maken. Door alle foto’s (snel) achter elkaar af te spelen lijkt het alsof het voorwerp uit zichzelf beweegt. Van de ene op de andere foto kan je het beeld laten veranderen. Zo kan met deze techniek alles tot leven worden gewekt. Figuurtjes kunnen verdwijnen, veranderen, plotseling gaan bewegen of uit het niets verschijnen.

Praktische informatie

De workshop is bedoeld voor kinderen tussen zeven en twaalf jaar, een begeleidende volwassene is gratis welkom, maar is niet verplicht. Voor kinderen kost de workshop €7,50, met de Stadspas (groene stip) betaal je €1,50. Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan vooraf te bestellen via de rode knop.

Een begeleider mag (gratis) mee, maar is niet verplicht.

Details

Lengte

60 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op