Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Wrongman1

Wrong Man, The

Alfred Hitchcock / US, 1956 / 105 min.

Hitchcocks aangrijpende vertelling over een ten onrechte beschuldigde man, is gefilmd als semireportage. De dramatiek en gebruikelijke Hitchcockiaanse ironie zijn ondergeschikt aan de 'feiten' – die overigens zeer spannend zijn. Met Henry Fonda en Vera Miles in de hoofdrollen. Muziek van Bernard Herrmann.

The wrong man affiche

Voor de hoofrollen kon Hitchcock beschikken over topacteurs Henry Fonda en Vera Miles als het echtpaar Manny en Rose Balestrero. Manny, een onschuldige nachtclubmuzikant, wordt verdacht van een overval en draait zonder pardon de cel in. Zal hij de jury kunnen overtuigen dat hij het slachtoffer is van een persoonsverwisseling? Zijn gevecht lijkt vruchteloos, echtgenote Rose (Miles) dreigt intussen in te storten.

Deze atypisch realistische Hitchcock, naar een waargebeurde geschiedenis over een persoonsverwisseling in New York, is een boeiende mix van drama en thriller over een echtpaar dat de slagen van het lot ondergaat. In zijn drang naar authenticiteit reconstrueerde Hitchcock alles minutieus met behulp van de mensen die bij de ware gebeurtenissen betrokken waren geweest en filmde op locatie. De muziek is van Bernard Herrmann, die ook de score schreef van Psycho, Vertigo en North by Northwest.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Alfred Hitchcock

Productiejaar

1956

Productieland(en)

US

Originele titel

Wrong Man, The

Lengte

105 min.

Drager

35mm

Onderdeel van

The Hitchcock Touch

This summer, Eye is honouring the most iconic and influential director of all time, Alfred Hitchcock, with a major retrospective including nine restored silent films. These Hitchcock 9 can be seen in the Netherlands for the first time. For the restoration of these seldom shown first films, material from the Eye collection has been used.

Lees meer
still Rear Window
Wrongman3
Wrongman2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op