Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Young and innocent stillzwartwit

Young and innocent

Alfred Hitchcock / GB, 1937

In Young and Innocent laat Hitchcock een ten onrechte van moord verdachte man ontsnappen uit het gerechtsgebouw. De ongelukkige gaat op zoek naar de echte moordenaar om zijn naam te zuiveren, met hulp van de dochter van de hoofdinspecteur. Het thema van de valse beschuldiging die rechtgezet moet worden, boeide Hitchcock in hoge mate.  

Young and innocent affiche

Young and Innocent vertelt een van Hitchcocks favoriete verhalen over een ten onrechte beschuldigde held die zijn naam wil zuiveren, net als in The 39 Steps, Saboteur, To Catch a Thief, The Wrong Man en North by Northwest. En ook hier worden een man en een vrouw door onfortuinlijke omstandigheden aan elkaar gekoppeld, in eerste instantie nog als terughoudende partners maar uiteindelijk als geliefden.

De thriller is veel lichter van toon dan de meeste eerdere thrillers van Hitchcock, mede dankzij de charme van Derrick de Marney. Young and Innocent is dan ook een voorbode van de geslaagde mix van komedie en spanning in The Lady Vanishes van het jaar daarop.

De climax, waarin de camera over een overvolle dansvloer glijdt om close-up te eindigen in de ogen van de echte moordenaar, is vaak geprezen als vintage Hitchcock. De film zit ook vol met vermommingen en doen-alsof-spelletjes, met veel verwijzingen naar ogen en brillen – niet alles wat je ziet is waar.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Alfred Hitchcock

Productiejaar

1937

Productieland(en)

GB

Originele titel

Young and innocent

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

The Hitchcock Touch

This summer, Eye is honouring the most iconic and influential director of all time, Alfred Hitchcock, with a major retrospective including nine restored silent films. These Hitchcock 9 can be seen in the Netherlands for the first time. For the restoration of these seldom shown first films, material from the Eye collection has been used.

Lees meer
still Rear Window
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op