Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Kamila Andini / FR, SG, AU, 2021 / 95 min.

Dit coming-of-age-verhaal over de slimme middelbare scholier Yuni wordt gedragen door betoverend spel. Zoals de meeste meisjes van haar leeftijd heeft Yuni geen idee wat vrouw-zijn in de praktijk betekent. Een speelse, intense film over het eindeloze mysterie van de adolescentie.

poster Yuni (Kamila Andini, ID/SG/FR/AU 2021)

Twee dingen weet Yuni wel: ze wil een studiebeurs voor de universiteit halen en ze houdt van de kleur paars. Om haar eerste doel te bereiken, moet Yuni vrijgezel blijven en snel haar cijfer voor Indonesische literatuur opfrissen.

Yuni's toekomstdromen lijken in duigen te vallen wanneer de huwelijksaanzoeken langzaam beginnen binnen te druppelen. Ze wijst ze allemaal af, want die aanzoeken staan haar dromen alleen maar in de weg. Liever voert ze met haar vriendinnen verstilde gesprekken over seks en huwelijk. Kunnen vrouwen echt masturberen? Is dat meisje zwanger door verkrachting? Ben je nog maagd?

Betoverend spel

Yuni's school kondigt aan dat ze beginnen met verplichte maagdelijkheidstests voor meisjes. Ook de starre verwachtingen van het dorp benauwen Yuni. Een oude mythe zegt namelijk dat een vrouw die drie keer een huwelijksaanzoek afwijst, nooit meer zal trouwen.

Het betoverende spel van debuterend actrice Arawinda Kirana valt vooral op in de gesprekken met haar Indonesische literatuurhulp, de verlegen en stuntelende Yoga. Yuni raakt ondertussen nog verwarder over de liefde, gespeeld met een intense, speelse intimiteit.

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Kamila Andini

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR, SG, AU

Lengte

95 min.

Taal

Indonesisch

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Yuni (Kamila Andini, ID/SG/FR/AU 2021)
still Yuni (Kamila Andini, ID/SG/FR/AU 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op