Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Zeevonk (Domien Huyghe, BE/NL 2023)

Zeevonk

Domien Huyghe / BE, NL, 2023 / 98 min.

Wanneer Lena haar vader verliest, gaat ze tot het uiterste om te bewijzen dat een mysterieus beest zijn vissersboot tot zinken heeft gebracht. Zeevonk werd enthousiast ontvangen op het Filmfestival Berlijn en is geïnspireerd op het levensverhaal van de regisseur en zijn zus.

poster Zeevonk (Domien Huyghe, BE/NL 2023)

Lena is een getalenteerde zeilster en skatester. Ze verliest haar vader wanneer zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee, een monster dat het schip deed zinken. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.

Zeevonk is geïnspireerd op het levensverhaal van regisseur Domien en zijn zus Wendy Huyghe, die ook het scenario mede-schreef. "Zeevonk is een erg persoonlijk verhaal voor mij en Wendy en we zijn dan ook erg opgetogen dat we dit met een wereldpremière in Berlijn hebben kunnen bekronen. Verhalen over verdriet en afscheid zijn nodig, hoe jong je ook bent", zei regisseur Domien Huyghe.

Zijn debuut is lovend ontvangen, de pers schreef onder andere: 'een briljante en oprechte coming-of-age', 'uitstekende acteerwerk en verbluffende beelden', 'prachtige intimiteit, een aangrijpend en ontroerend verhaal'.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Domien Huyghe

Productiejaar

2023

Productieland(en)

BE, NL

Originele titel

Zeevonk

Lengte

98 min.

Taal

Nederlands, Kroatisch, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still Zeevonk (Domien Huyghe, BE/NL 2023)
still Zeevonk (Domien Huyghe, BE/NL 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op