Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Zurichstill1 0

Zurich

Sacha Polak / NL, DE, BE, 2015 / 86 min.

Nina zwerft langs de snelwegen van Europa, in een wanhopige poging om het verleden te vergeten. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Speelfilmdebuut zangeres Wende Snijders; regisseur Sacha Polak kreeg eerder bekendheid met Hemel (2012).

Zurichposter 0

Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen. Na het verongelukken van haar grote liefde Boris, een vrachtwagenchauffeur, komt Nina erachter dat hij een dubbelleven leidde. De jaren dat hun verhouding duurde, bleek hij getrouwd te zijn en er een tweede gezin op na te houden. Door de schok van het plotselinge verlies en de ontdekking van het bedrog, raakt ze volledig uit balans. Worstelend met haar gevoelens slaat ze op de vlucht en belandt in het anonieme truckersmilieu. Muziek speelt een belangrijke rol in haar leven en in de film.Zurich is de nieuwste film van het grote talent Sacha Polak (Hemel, prijs van de internationale filmkritiek in Berlijn, Nieuwe tieten). Scenarist Helena van der Meulen (Joy, Hemel, Bluebird) schreef het verhaal speciaal voor zangeres Wende Snijders, die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt. Zurich won de CICAE Award op het afgelopen Filmfestival van Berlijn.

“…intrigerend…Snijders wier gezicht…voor het witte doek gemaakt lijkt. (**** NRC Handelsblad)

“…voortreffelijke cameraman…overtuigt Polak met de rauwe poëzie…en het intense, compromisloze spel van Wende Snijders. (Het Parool)

“**** (Ab Zagt, Algemeen Dagblad)

Details

Regisseur

Sacha Polak

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL, DE, BE

Originele titel

Zurich

Lengte

86 min.

Drager

DCP - encrypted

Zurichstill2 0
Zurichstill3 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op