Skip to content

Zomervakantie in Eye

Vier de zomer in Eye! Bekijk bijzondere familiefilms, duik in de geschiedenis van film en laat je verrassen door de magie van bewegend beeld.

still uit Kiddo (Zara Dwinger, NL 2023)

Tijdens de zomervakantie is er in Eye altijd iets te doen voor kinderen. Iedere dag draait er een familiefilm en er ligt een gratis speurtocht voor je klaar! Kinderen onder de pannen? Ook voor de ouders lichten we enkele mooie zomerprogramma’s en films uit. Of kom lekker genieten van het zonnetje op ons terras, met uitzicht op het IJ.

Film Catcher opent je ogen voor hoe mooi en divers film kan zijn. Met filters, zoals strand, stad of rood, tover je steeds andere beeldcollecties tevoorschijn.
Film Catcher opent je ogen voor hoe mooi en divers film kan zijn. Met filters, zoals strand, stad of rood, tover je steeds andere beeldcollecties tevoorschijn. De Film Catcher vind je in de vaste presentatie.
Een jongen en een meisje bestuderen de Eye Explore More puzzle tour
© Martin Hogeboom

Familieprogrammering

In de vier zalen van Eye zie je tijdens de zomervakantie dagelijks de mooiste kinderfilms. Tip: met de Stadspas met de groene stip betaal je €1,50 (normale prijs vanaf €7,50) voor een filmkaartje.

Iemand bladert door een flipbook gemaakt in Eye Filmmuseum

Flipbook

Speel de hoofdrol in je eigen minifilm: maak een flipboekje in de Flipbook Machine in Eye Filmmuseum! Druk op start, maak een leuke beweging en laat in de Eye Shop op de begane grond jouw minifilm vereeuwigen.

Lees meer

Laat je mening horen!

Ben je van plan om naar Eye te komen? Meld je dan thuis alvast aan als Museuminspecteur bij Museumkids. Na afloop van je bezoek mag je vertellen hoe je het bij ons vond. Je wint badges en maakt kans op leuke prijzen. En wij gebruiken jouw tips om het bij ons nóg leuker te maken voor kinderen.

Meld je meteen aan bij Museumkids.nl