Inspiration

Eye is een uitzonderlijke evenementenlocatie door haar functie als nationaal filmmuseum, de ligging aan het IJ en het spectaculaire gebouw. Er bestaan verschillende mogelijkheden om voor jouw evenement de inhoudelijke koppeling met film en het museum te maken.

Drinks and festivities during an Eye Exclusive
Drinks and festivities during an Eye Exclusive

Eye Filmmuseum bewaart, restaureert en presenteert film en heeft een wereldvermaarde collectie Nederlandse en internationale films, affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Als culturele instelling brengen we film in de meest brede zin van het woord: als kunst, cultuur, amusement en als fundament van de eigentijdse beeldcultuur. Voor je gasten vertaalt zich dat met name naar een decor dat inspireert en betrokkenheid versterkt; in een onovertroffen pand, vormgegeven door toonaangevende architecten.

Eye kan bovendien meerwaarde toevoegen met een inhoudelijk aspect aan je programma: een rondleiding, bezoek aan de tentoonstelling, filminhoudelijke workshop of een speciaal voor je event geselecteerde film. Partners van Eye ontvangen korting op de huurprijs. Het gebouw is dagelijks open voor publiek. Een aantal keer per jaar is Eye als geheel te huur voor een bijzonder evenement tot 900 personen. Eye is daarnaast een officiële trouwlocatie. Hieronder vind je enkele suggesties voor het uitbreiden van je programma.

Missie en visie

Eye is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld. Eye wil wereldwijd toonaangevend zijn in de wijze waarop film binnen een museale context wordt bewaard en getoond. We presenteren en preserveren film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en maatschappelijk document. Eye heeft niet alleen oog voor grote klassiekers en gevestigde namen, maar ook voor het onbekende en voor het experiment. Eye maakt ruimte voor nieuwe vergezichten en verwelkomt nog onderbelichte perspectieven op film en (film)geschiedenis en de kunst van het bewegend beeld.

Voor je gasten vertaalt zich dat naar een decor dat inspireert en betrokkenheid versterkt. Licht, ruimte en beweging zijn de kernelementen van film en zie je terug in het ontwerp van ons bijzondere gebouw. Met die elementen kun je een brug slaan tussen de thema’s van Eye en jouw evenement: context geven, meerdere perspectieven tonen, exposeren, vermaken, ontdekken, innoveren en anders leren kijken.

Middels het boeken van een evenement bij Eye lever je een duurzame bijdrage aan het museum en de filmcultuur in Nederland.

You have to accept cookies to be able to watch this.
© Ralph Richter
© Ralph Richter
Product launch in the Room at the Top
Product launch in the Room at the Top
Product launch in the Room at the Top
Product launch in the Room at the Top

Toevoegingen aan je programma

Maak de inhoudelijke link met film en het museum door je event te openen met een korte film over Eye of iemand van onze directie je gasten bij aanvang van het plenaire programma welkom heten met een korte uitleg over wat Eye allemaal doet. Dit is zonder extra kosten.

Het is ook mogelijk om uniek beeldmateriaal uit de collectie te vertonen. Kies uit de films in ons archief voor een vertoning, of laat onze curator een film uitkiezen op basis van het onderwerp of thema van je evenement. Je kunt ook een korte film vertonen die gebruikt kan worden als kick-off van je congres of presentatie. Of een loop met sfeervolle archiefbeelden die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld de inloop, pauze of borrel.

Tevens kun je in het programma een rondleiding over de architectuur en geschiedenis van Eye of een rondleiding door de wisselende tentoonstelling opnemen.

Partnerships

Eye is altijd op zoek naar verbinding. Als partner van Eye ondersteun je het onderhouden van filmisch erfgoed, beeldeducatie voor kinderen en jongvolwassenen, grensverleggende tentoonstellingen en VR-ervaringen en de promotie van Nederlandse films in het buitenland. Partners genieten van exclusieve privileges en krijgen toegang tot het indrukwekkende zakelijke en particuliere netwerk van Eye.

Voor onze partners kunnen wij, onder andere, themavoorstellingen, workshops, seminars ondersteund met filmfragmenten, exclusieve en interactieve rondleidingen door de tentoonstellingen en ‘familiedagen’ voor medewerkers en/of relaties organiseren.

Networking event in the Foyer
Networking event in the Foyer
Dinner in the Waterfront with a view of the river IJ
Dinner in the Waterfront with a view of the river IJ

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Neem contact op met Maartje Jansen van onze afdeling Development: maartjejansen@eyefilm.nl.

Dinner during the Filmbal
Dinner during the Filmbal