A valid CoronaCheck app QR code or print-out (13+) and valid ID (14+) will be required upon admission of Eye Filmmuseum.

From 28 November, Eye is open daily until 17:00, we ask you to keep the 1.5-metre distance and wear a face mask indoors.

More information
Close

MovieZone

MovieZone.nl is de plek om alles te weten te komen over film, voor en door jongeren. MovieZone biedt ook veel mogelijkheden voor docenten. De content in (bewegend) beeld en tekst zijn goed te gebruiken bij de lessen over film op school (film kijken, maken en analyseren) of als zelfstudiemateriaal voor leerlingen.

Lesmateriaal

MovieZone heeft een docentenhandleiding (met analysemodel) en gratis werkbladen gemaakt om in te zetten bij een filmbespreking in de klas. Door het gebruik van het lesmateriaal gaan leerlingen zelf aan de slag met kunstzinnige en technische aspecten van film.

Series

Met de jeugdserie Max & Billy’s Drill Machine Girl en Bardo's Filmgebeuren wil MovieZone jongeren op een laagdrempelige manier enthousiasmeren voor film maken en kijken. De series geven achtergrondinformatie over film maken, film kijken, film analyseren en filmgeschiedenis. Max & Billy's Drill Machine Girl bestaat uit 10 afleveringen van 10 minuten, die je ook via de site in de klas kunt bekijken. Van de nieuwe serie Bardo's filmgebeuren komt iedere week sinds 29 oktober op woensdag een nieuwe aflevering online waarbij de kijker meebeslist over de inhoud.

Filmtalent

Zitten er echte filmfanaten in je klas? Wijs deze leerlingen op MovieZone activiteiten voor talenten, zoals de MovieZone jury’s, de MovieZone redactie en de MovieZone Talent Day.