Eye Filmmuseum is temporarily closed

As a result of the measures to combat the coronavirus, Eye Filmmuseum is temporarily closed. Terrace Eye Bar Restaurant and Eye Shop are open.

Read more
Close

Visual material

Download beeldmateriaal voor de pers hieronder. De digitale opnamen mogen alleen worden gebruikt voor artikelen in kranten en tijdschriften, voor TV-programma’s en op websites naar aanleiding van de bijbehorende exposities, filmprogramma’s of gebeurtenissen in Eye. De fotograaf van het beeld dient altijd te worden vermeld. Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan.

Wij ontvangen graag een exemplaar van uw artikel. Stuur een PDF of link naar pers@eyefilm.nl of een bewijsexemplaar naar:


Eye Filmmuseum
Afdeling Marketing en Communicatie
t.a.v. Marnix van Wijk
Publiciteitsmanager
Postbus 37767
1030BJ Amsterdam

Downloads

Tentoonstelling: Vive le cinéma! Art & film

Vijf filmmakers (Lucrecia Martel, Nanouk Leopold & Daan Emmen, Lemohang Jeremiah Mosese, Carlos Reygadas en Jia Zhang-ke) maakten speciaal voor de tentoonstelling een werk dat gebruik maakt van de mogelijkheden van de driedimensionale ruimte in plaats van het tweedimensionale bioscoopdoek.

Download perskit

Filmprogramma: Cinema Ecologica

Cinema Ecologica laat zien hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Download perskit

Filmprogramma: Wong Kar-wai

Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar-wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Download perskit

The brilliant biograph: earliest moving images of Europe (1897-1902)

The brilliant biograph is een schitterende compilatie van opnamen uit de collectie van de Mutoscope and Biograph Company, een van de eerste filmbedrijven. Met steun van de Europese Commissie zijn 50 films afkomstig uit de collecties van Eye en het British Film Institute (BFI) digitaal gerestaureerd. Deze één-minuten-tijdcapsules – gedraaid op 68mm-nitraat – zijn vermaard vanwege de unieke resolutie.

Download filmstills

Museumgebouw

Collectiecentrum

Medewerkers

Vaste presentatie

Educatie

Factsheet

In de algemene factsheet vindt u antwoorden op praktische vragen over het museum, de tentoonstellingen en filmprogramma’s.

Download pdf