Skip to content

Beeldmateriaal

Download beeldmateriaal voor de pers hieronder. De digitale opnamen mogen alleen worden gebruikt voor artikelen in kranten en tijdschriften, voor TV-programma’s en op websites naar aanleiding van de bijbehorende exposities, filmprogramma’s of gebeurtenissen in Eye. De fotograaf van het beeld dient altijd te worden vermeld. Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan.

Wij ontvangen graag een exemplaar van uw artikel. Stuur een PDF of link naar pers@eyefilm.nl of een bewijsexemplaar naar:

Eye Filmmuseum
Afdeling Marketing en Communicatie,
t.a.v. Pers & Publiciteit
Postbus 37767
1030BJ Amsterdam

Downloads Tentoonstelling & Programmering

Afstudeerfilms Filmacademie te zien op Eye Film Player

De Nederlandse Filmacademie geeft Eye Filmmuseum toegang tot alle eindexamenfilms vanaf 1958. De films worden de komende jaren opgenomen in de collectie en deels beschikbaar gesteld op streamingdienst Eye Film Player, te beginnen met tien eerste titels vanaf 24 mei. Daarna wordt maandelijks één film toegevoegd.

Download perskit

Eye Art & Film Prize 2024

Chia-Wei Hsu is de tiende winnaar van de Eye Art & Film Prize. Download de perskit voor het juryrapport, screeners, afbeeldingen en bio.

Download perskit

Tentoonstelling Albert Serra – Liberté

Eye Filmmuseum presenteert Albert Serra – Liberté, de eerste tentoonstelling in Nederland van de Catalaanse film- en theaterregisseur Albert Serra. Speciaal voor deze tentoonstelling wordt de gehele expositieruimte omgevormd tot een immersieve set vol nachtelijke, heimelijke ontmoetingen, waarin theater, film en tentoonstelling samenkomen.

Download perskit

Spoorloos gerestaureerd te zien op het grote doek

Spoorloos, Nederlands beste psychothriller, is gerestaureerd te zien op het grote doek. In George Sluizers spannende Gouden Kalf-winnaar verdwijnt een jonge vrouw (Johanna ter Steege) tijdens een vakantie naar Zuid-Frankrijk. De klassieker krijgt vanaf 13 juni een landelijke release en is gelijktijdig te zien op Eye Film Player, evenals 13 andere titels van Sluizer.

Download perskit

Eye Meets Marmoucha

Tijdens Eye Meets Marmoucha slaan Eye Filmmuseum en Marmoucha, een collectief voor muziek en cultuur uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, de handen ineen en presenteren drie minifestivals, met vertoningen van bijzondere stille films met live muzikale begeleiding.

Download perskit

Downloads Eye Filmmuseum

Logo's Eye Filmmuseum

Eye logo in 3 variaties, zwart en wit, in .eps, .jpg, .png en .svg bestandsformaten.

Download perskit

Museumgebouw

Permanente tentoonstelling

Hoe zagen cinema-apparaten en filmstroken er vroeger uit en welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt? De permanente tentoonstelling Wat is film? geeft je een antwoord hierop. Verspreid door het gebouw belichten verschillende elementen de wereld van bewegend beeld.

Download perskit

Film Catcher

Kom naar Eye Filmmuseum en stap in de Film Catcher. Laat je omringen door 1000 films en pak de regie.

Download perskit

Collectiecentrum

Medewerkers

Bregtje van der Haak, directeur
Giovanna Fossati, directeur collectie & kennisdeling
Jaap Guldemond, director of exhibitions

Download perskit

Educatie

75 jaar Eye Filmmuseum

Een chronologisch overzicht van 75 jaar Eye Filmmuseum.

Download PDF