Cineville reservations

Due to a technical issue at Cineville, it is temporarily not possible to make an online reservation. E-mail info@eyefilm.nl with your pass number and the date and time to make a reservation.

See what's on
Close

Episode 1 From the fifth row... in Cannes (podcast)

In 'From the fifth row... in Cannes', Cesar Majorana takes you behind the scenes of the largest and most important film festival in the world. From today, you can listen to the first episode which focuses on Cannes through the years.

By Eye Editors12 July 2021

Podcast From the fifth row... in Cannes
Artwork Aafke Bouwman

Episode 1 The first edition of a new era

From the fifth row... in Cannes

Het wordt hoe dan ook een vreemd festivaljaar: door corona is het aantal gasten gehalveerd, er zijn talloze beperkingen en de filmwereld verkeert nog altijd in crisis. Maar het is niet de eerste keer dat Cannes de nodige tegenslagen te verwerken krijgt: zo werd de eerste editie geannuleerd vanwege het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en in 1968 werd het festival stilgelegd door stakende filmmakers. Cesar praat erover met onder andere Mark Cousins, de Schotse documentairemaker die een speciale aflevering van zijn The Story of Film-reeks maakte over de pandemie. Cousins is daarnaast ook in Cannes met zijn documentaire over Jeremy Thomas, de machtige filmproducent die het festival in de afgelopen decennia zag veranderen.

You have to accept cookies to be able to listen to this.

Podcast From the fifth row... in Cannes

More information about this podcast.

Read more

Three-piece podcast of VPRO Cinema and Eye Filmmuseum

logo VPRO Cinema