Skip to content
NLEN
still uit They Call Her... Cleopatra Wong (Bobby A. Suarez, 1978)

#4: Karen Chan (Asian Film Archive)

Bekijk trailer

This is Film! 2022 #4

Jarenlang werd hij verloren gewaand, maar door samenwerking van de filmarchieven is de film nu weer te zien. Karen Chan, directeur van het Asian Film Archive, vertelt over de restauratie van de invloedrijke politiethriller They Call Her... Cleopatra Wong.

poster This is Film! Film Heritage in Practice 2022
Lezing

De film werd verloren gewaand, maar They Call Her... Cleopatra Wong kreeg een nieuw leven toen er in een verschillende Europese archieven kopieën werden ontdekt en restauratie mogelijk werd.

Hoewel dit project vragen opwerpt aangaande bepaalde filmrestauratieprincipes, is het afgelegde traject – van de vondst tot aan de presentatie op het grote scherm – een illustratie van wat samenwerking kan betekenen voor de conservering van filmerfgoed. Gastspreker Karen Chan vertelt over het restauratieproces en het werk van het Asian Film Archive, een instelling die in 2005 is opgericht om de kunst van Aziatische cinema te bewaren, te onderzoeken en te delen.

Inleiding door Giovanna Fossati, hoofdconservator in Eye en hoogleraar Filmerfgoed aan de Universiteit van Amsterdam. De Q&A is een samenwerking met de masterstudenten Film Studies van de UvA.

Film: They Call Her... Cleopatra Wong (Bobby A. Suarez, SG/PH 1978, 111’)

Deze Engelstalige, Filippijns-Singaporese actiefilm volgt Cleopatra Wong, toppolitievrouw in Singapore terwijl ze een internationale valsemunterij-zaak probeert op te lossen. De film verwierf wereldwijde cultstatus en was een inspiratiebron voor verschillende regisseurs, onder wie Quentin Tarantino.

Gast: Karen Chan

Karen Chan is CEO van het Asian Film Archive en voorzitter van de Southeast Asia-Pacific Audiovisual Archive Association (SEAPAVAA). De afgelopen decennia heeft ze zich ingezet voor het conserveren en ontsluiten van collecties, het vergroten van beeldgeletterdheid en het opleiden van archiefmedewerkers. Karen schrijft, publiceert en presenteert op professionele en academische platforms.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

211 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

This is Film! 2022

This is Film! Film Heritage in Practice is een jaarlijkse openbare collegereeks met internationale gastsprekers en filmvertoningen gewijd aan opmerkelijke projecten op het gebied van filmrestauratie en filmerfgoed.

Lees meer
campagnebeeld This is Film! Film Heritage in Practice 2022
slide This is Film! 2022 #4: Karen Chan (Asian Film Archive)

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit They Call Her... Cleopatra Wong (Bobby A. Suarez, 1978)
still uit They Call Her... Cleopatra Wong (Bobby A. Suarez, 1978)
still uit They Call Her... Cleopatra Wong (Bobby A. Suarez, 1978)

Eye Film Player

Bekijk They Call Her... Cleopatra Wong op de Eye Film Player.

Huur de film

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.