Skip to content

Eye Filmmuseum aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan 55.000 films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. Eye richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actualiteit op de voet met nieuwe aankopen, programma’s en debatten. Iedere dag is het gebouw – met daarin vier filmzalen, een expositieruimte, een educatieve studio, een shop en een bar-restaurant – vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd.

Eye wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. De organisatie telt 185 medewerkers die zich inspannen om alles wat je over film zou willen weten onder handbereik te brengen. Voor jong en oud, filmliefhebber en -professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht Eye de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur.

Eye is in 2010 ontstaan door een fusie van het Filmmuseum, Holland Film, Filmbank en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie.

Missie en visie

Missie

Visie

Organisatie structuur

Sectoren

Directie

Raad van Toezicht

Taken en activiteiten

Collectie

Educatie

Presentatie

Promotie