Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de nieuwste maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten.

Lees meer
Sluit

Plan je bezoek

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Hopelijk zien we elkaar snel weer! Tot die tijd kun je thuis genieten van films uit de Eye-collectie via de Eye Film Player. In bijzondere gevallen is Eye beschikbaar voor live streams, opnames en testscreenings. Neem contact op met de afdeling Events om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Eye bar-restaurant bezorgt nu ook thuis, van een borrelbag met film tot een driegangenmenu.

Eye Filmmuseum gezien vanaf de overkant van het IJ
© Denis Guzzo

Ons opvallende, witte museumgebouw bevindt zich aan de noordelijke IJ-oever, tegenover Amsterdam Centraal. Bezoek de tentoonstelling, de vaste presentatie, een film, de museumwinkel of ons bar-restaurant met schitterend panoramisch uitzicht. In ons iets noordelijker gelegen collectiecentrum ligt een groot deel van onze filmcollectie opgeslagen en bevindt zich de Eye Study.

Informatie

Openingstijden

Kassa
zo t/m do: 9.30 - 22.00 *
vr t/m za: 9.30 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling
Let op: aan de kassa kan alleen met PIN en creditcard betaald worden. Contant geld wordt niet geaccepteerd.


Tentoonstelling
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata. Tijdens op- en afbouwwerkzaamheden is de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen gesloten.


Eye shop
dagelijks: 11.00 - 21.00
Let op: in de museumshop kan alleen met PIN en creditcard betaald worden. Contant geld wordt niet geaccepteerd.


Eye bar-restaurant
dagelijks: 10.00 - 22.00 (laatste toegang 21.00)


Eye Study
di t/m do: 11.00 - 16.00


Feestdagen
Koningsdag (27 april): gesloten
Kerst: reguliere openingstijden
Oud & Nieuw: afwijkende openingstijden, deze worden t.z.t. bekendgemaakt

Adres

Bezoekadres
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Let op: kies bij GPS navigatie voor Overhoeksplein 1, op veel navigatiesystemen is de IJpromenade niet goed vindbaar.


Eye Collectiecentrum / Eye Study
Asterweg 26
1031 HP Amsterdam


Postadres
Postbus 37767
1030 BJ Amsterdam

Contactinformatie

Algemeen
info@eyefilm.nl

020 5891 400


Eye bar-restaurant (informatie en reserveringen)
info@eyebarrestaurant.nl
020 5891 402


Eye Study
eyestudy@eyefilm.nl

020 5891 411

Tickets

Tickets zijn te koop aan de kassa en via de film- en tentoonstellingpagina's op deze website. De online voorverkoop stopt 90 minuten voor aanvang van de film.

Betalingsmethodes

Aan onze kassa's kan alleen met PIN en creditcard worden betaald, contanten kunnen wij niet accepteren. Online kun je betalen met iDeal en creditcard.

Reserveren

Het is niet mogelijk om kaarten voor filmvoorstellingen te reserveren. Alleen U&Eye- en KNF-leden en Cineville-pashouders kunnen kaarten reserveren. Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang.


Tarieven film
Standaard €11
Reductie €9,50 *
Eye Society
Members €8
Kinderen (t/m 11 jaar) €7,50 **
Cineville / NFC / KNF gratis ***
N.B.: Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van €2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaal je €5 toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezingen, 3D- en 70mm-vertoningen kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.


Tarieven tentoonstelling
Standaard €11
Reductie €9,50 *
Eye Society
Members €8
Studenten €8,50
Kinderen (t/m 17 jaar) gratis **
Museumkaart, BGL VIP-kaart en I amsterdam-pas gratis (alleen aan de kassa)
Cineville / CJP / EYCA €5,50


* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas Blauwe Ruit, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-kaart, I amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen alleen korting op filmvoorstellingen op vertoon van een NBF-/NFC-pas. De kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden. Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag.


Museumkaart
Bij de kassa is de Museumkaart te koop waarmee je direct een ticket voor de tentoonstelling kunt krijgen.


I amsterdam city card
De I amsterdam city card kaart kan in de Eye shop worden gekocht en geeft toegang tot de tentoonstelling.


BGL VIP-kaart
Met de BankGiro Loterij VIP-kaart laat de BankGiro Loterij haar deelnemers ervaren wat zij mede mogelijk maken door mee te spelen. De VIP-kaart biedt gratis toegang tot 50 Nederlandse topmusea, kans op toegang tot exclusieve culturele evenementen en tot wel 50% korting op vele andere vormen van cultuur zoals theater, musical, festivals en concerten. Bij Eye hebben VIP-kaarthouders gratis toegang tot de tentoonstelling.


Stadspas groene stip
Met de Amsterdamse Stadspas groene stip kan je voor €1,- naar film of tentoonstelling in Eye. Deze actie is geldig op ma t/m vr voor de tentoonstelling en voor elke reguliere film die voor 17.00 begint. Kaartjes kunnen aan de balie worden gekocht vanaf 1,5 uur voor aanvang. Geldig t/m 31 augustus 2021.


Tickets retourneren
Zoals beschreven in onze bezoekersvoorwaarden is het niet mogelijk gekochte tickets te restitueren of om te boeken.


Laatkomersbeleid
Voor aanvang van de films wordt geen reclame vertoond. Na aanvang van de film is geen toegang meer mogelijk. Houd hier alsjeblieft rekening mee.


Kijkwijzer

We houden ons aan de wettelijke voorschriften van de Kijkwijzer. Voor films van 16 jaar en ouder moeten bezoekers legitimatie kunnen overleggen. Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).

Bereikbaarheid

Eye Filmmuseum ligt recht tegenover station Amsterdam Centraal. Bij aankomst op het station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten. Je ziet ons aan de overkant al liggen.


Pont
Neem de pont richting Buiksloterweg (lijn F3). De pont gaat 24 uur per dag, om de paar minuten en is gratis. De pont vaart in enkele minuten naar de overkant. Eye bevindt zich op drie minuten lopen links van de aankomst in Amsterdam-Noord.


Bromfiets / scooter
Het museumgebouw ligt aan de IJpromenade, dit is een fiets/voetpad waarop brommers en scooters niet zijn toegestaan. Parkeer deze dus voor de brug over het kanaal.


Openbaar vervoer
Eye is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer via station Amsterdam Centraal en de gratis pont. Plan je OV-reis met de planner op 9292.nl.


Auto en parkeren
Kom je toch met de auto? Gebruik Overhoeksplein 1 als navigatiepunt, aan het einde van de Céramiquelaan bevindt zich de parkeergarage van de A'DAM Toren.

N.B.: Door bouwwerkzaamheden kan de omgeving van de parkeergarage tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Let goed op de bewegwijzering, zodat je niet onnodig omloopt of omrijdt. Bekijk voor je van huis vertrekt werkzaamheden op je route.

Toegankelijkheid

Het volledige gebouw van Eye is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.


Alle verdiepingen van Eye zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van Eye zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In Cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in Cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar het is fijn als je je komst even meldt via info@eyefilm.nl, zodat we paraat kunnen staan om te helpen.


Invalidenparkeerplaats
Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen in de parkeergarage van de A'DAM Toren. We raden je aan de uitgang 'A'DAM Toren' te nemen bij het verlaten van de parkeergarage, deze heeft een rolstoelvriendelijke automatische buitendeur.


Rolstoel en rollator beschikbaar
Je kunt vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij onze receptie: mail naar info@eyefilm.nl met vermelding van de datum en tijd van je bezoek.


Ringleiding
We hebben ringleiding in onze zalen, vraag ernaar bij onze collega's bij de balie.


Audiodescripte en ondertiteling via Earcatch en Subcatch
De Earcatch-app biedt audiodescriptie bij (première)films. Als Earcatch audiodescriptie biedt bij een film, staat dat op de filmpagina vermeld. Zie ook het gehele Earcatch aanbod. Via de Subcatch-app wordt ondertiteld wat je niet hoort. Als een film op de Subcatch-app beschikbaar is, staat dat op de filmpagina vermeld. Zie ook het gehele Subcatch aanbod.


Eye in gebarentaal
Meer informatie over rondleidingen in gebarentaal vind je hier.


Honden
Honden zijn toegestaan in Eye bar-restaurant/de arena, maar niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan. Blindengeleidenhonden zijn natuurlijk wel welkom.

Groepen

Groepen groter dan 15 personen dienen zich altijd vooraf aan te melden voor bezoek door een email te sturen naar info@eyefilm.nl.


Onderwijsgroepen (incl. BSO) dienen zich minimaal vier weken van tevoren aan te melden voor bezoek via educatie@eyefilm.nl. Bekijk hier ons volledige educatieve aanbod.


Wanneer het bezoek niet is aangemeld, kan het zijn dat wij de groep niet kunnen accommoderen.


Voor groepen van 10 tot 40 personen bieden we arrangementen aan, inclusief bijvoorbeeld een rondleiding door ons gebouw of de tentoonstelling.

Eye Collectiecentrum

Eye Collectiecentrum ligt in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord, aan de Asterweg 26. Bij aankomst op het Centraal Station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten.


Pont
Neem vervolgens de pont richting Buiksloterweg. De pont gaat 24 uur per dag, om de paar minuten en is gratis. De pont vaart in enkele minuten naar de overkant.


Lopen/fietsen/brommen
Vanaf de pont bevindt het Collectiecentrum zich op 15-20 minuten lopen, of ongeveer 5 minuten fietsen. Loop of fiets langs Eye Filmmuseum via Overhoeksparklaan, Bundlaan, Grasweg naar de Asterweg. Ga met de bromfiets/scooter vanaf de pont rechtdoor op Buiksloterweg, Ranonkelkade. Neem de eerste afslag naar links over het kanaal en sla daarna rechtsaf naar de Docklandsweg die overgaat in de Asterweg.


Bus
Het Collectiecentrum bevindt zich halverwege de haltes Grasweg en Distelweg van lijn 38.


Auto
Voer op je navigatiesysteem Asterweg 26 in. Er kan op straat geparkeerd worden.

Informatie omtrent corona

Ik heb online een ticket gekocht, wat nu?

Heb je je kaartje online gekocht, dan wordt het bedrag door Eye teruggestort. Je hoeft geen actie te ondernemen.

Ik heb aan de kassa een ticket gekocht, wat nu?

Heb je je kaartje aan de kassa gekocht, dan kun je je aankoopbedrag terugkrijgen door een e-mail te sturen aan info@eyefilm.nl met je naam en bankgegevens en een foto of scan van je ticket. Door de tijdelijke sluiting duurt dit langer dan je van ons gewend bent.

Blijft mijn ticket (betaald of vrijkaart) geldig voor een nieuwe datum?

Nee, je ticket blijft niet geldig. Je krijgt het aankoopbedrag retour. Zie hierboven.

Ik heb met mijn school een activiteit (rondleiding, voorstelling, workshop) in Eye geboekt, wat nu?

Alle educatieve activiteiten gaan tijdens de sluiting niet door. De afdeling educatie neemt contact met je op.

Zijn er wel mogelijkheden voor opnames, livestreams en testviewings?

Neem s.v.p. contact op met Sales & Events via events@eyefilm.nl.

Hoe kan ik Eye steunen?

Word Member van de Eye Society en support Eye al vanaf €50 per jaar! Of geef het lidmaatschap cadeau. Juist nu kunnen we jouw steun extra goed gebruiken. Word Member, Member Plus of U&Eye participant en ontvang een Eye mondkapje als welkomstcadeau. Zo kan je in stijl naar exclusieve bijeenkomsten en rondleidingen wanneer onze deuren weer opengaan. Vrienden zien meer!

Bezoekersvoorwaarden

Bezoekersvoorwaarden Eye Filmmuseum

Aanvulling op de bezoekersvoorwaarden m.b.t. het coronavirus