Skip to content

Educatie

Film is overal. Van die grappige TikTok-video, tot je favoriete speelfilm op het grote doek. De taal van film spreken is daarom een onmisbare vaardigheid, voor jong en oud.

Bij Eye Filmmuseum ontdek je film als kunstvorm, leer je kritisch kijken naar bewegend beeld en creatief met film werken. We bieden educatieve programma’s voor alle onderwijsniveaus. Als coördinator en aanjager van het Landelijk Netwerk Filmeducatie delen we kennis over filmeducatie en mediawijsheid met professionals in het onderwijs. Via de kinderprogramma’s en communities van Eye leer je ook in je vrije tijd meer over film.

Kinderen ontdekken de magie van film tijdens de Toveren met film workshop
© Nadine Maas

Scholen & docenten

Met onze lesmaterialen en programma's voor alle onderwijsniveaus leren je leerlingen alles over film, hoe je het maakt, hoe het is ontstaan en hoe filmmakers hun verhaal vertellen met beeld. We zien je graag in het museum, de klas én online.

bekijk het aanbod voor scholen
Still Rafiki
Still Rafiki

Landelijk Netwerk Filmeducatie

Het Netwerk Filmeducatie bestaat uit meer dan 200 bevlogen onderwijs- en filmprofessionals die de krachten bundelen om filmeducatie in het curriculum te verankeren. We ontwikkelen beleid, verbinden expertise en werken samen aan onze zichtbaarheid.

Lees meer over het Netwerk Filmeducatie

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar educatie@eyefilm.nl, we helpen je graag verder.