Skip to content

Eye Filmmuseum voor kinderen

Ontdek de magie van bewegend beeld en de kunst van het kijken. Speel met film, maak film en kijk film. Voor kinderen is er altijd wat te doen in Eye.

Superfiguren van ontdekroute in Eye Filmmuseum

© Jelle Post

Ontdekroute voor families

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en (groot)ouders is er in Eye de ontdekroute Missie Superogen, kriskras door het museumgebouw. Haal het boekje op bij je bezoek aan de tentoonstelling Wat is film? en ontdek samen de superkrachten van jullie ogen.

Over de ontdekroute

Groepsbezoek

Kom je met een groep?
Vergeet je niet vooraf aan te melden.

Meld je aan
Kinderen tekenen hun eigen flipboekjes tijdens Filmmagie in de filmzaal (© Corinne de Korver)
© Corinne de Korver

Familiefilms en -programmering

In de vier zalen van Eye zie je de mooiste kinderfilms: elke woensdag, zaterdag, zondag en dagelijks in de schoolvakantie. Tip: met de Stadspas groene stip betaal je €1,50 (normale prijs vanaf €7,50) voor een filmkaartje.

Cinemini en Filmmagie zijn met zomervakantie en keren 8 september terug

In een illustratie op een roze achtergrond vormen abstracte kleurrijke vormen een veelheid aan clownachtige gezichten die verschillende emoties uitdrukken

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de leukste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
In een velgekleurde illustratie kijkt een groene kikker naar het witte gebouw van Eye, waarvan sommige mensen van zeggen dat het op een zittende kikker lijkt

Filmmagie

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte animatiefilms uit de rijke collectie van Eye. Ook tekenen kinderen een eigen flipboekje en leren ze hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen.

Lees meer