Skip to content

Kinderprogramma's

Ontdek de magie van bewegend beeld en de kunst van het kijken. Speel met film, maak film en kijk film. Voor kinderen is er altijd wat te doen in Eye.

Drie jonge mensen bij een tablet in de Film Catcher
© Jordi Wallenburg

Permanente tentoonstelling

Op de benedenverdieping en verspreid door Eye belichten verschillende onderdelen de wereld van bewegend beeld. Maak kennis met de ontwikkeling van film, van vroeger tot nu. Grasduin door de unieke collectie van Eye. Leer hoe de vroegste camera’s werken. Geniet van de mooiste fragmenten. Maak je eigen flipboek of animatiefilm. Het kan allemaal, in de permanente tentoonstelling Wat is Film?.

Meer informatie

Groepsbezoek

Kom je met een groep?
Vergeet je niet vooraf aan te melden!

Meld je aan
Kinderen tekenen hun eigen flipboekjes tijdens Filmmagie in de filmzaal (© Corinne de Korver)
© Corinne de Korver

Familieprogrammering

In de vier zalen van Eye zie je de mooiste kinderfilms: elke woensdag, zaterdag, zondag en dagelijks in de schoolvakantie. Tip: met de Stadspas groene stip betaal je €1,50 (normale prijs vanaf €7,50) voor een filmkaartje.

In een illustratie op een roze achtergrond vormen abstracte kleurrijke vormen een veelheid aan clownachtige gezichten die verschillende emoties uitdrukken

Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de leukste filmzaal van Eye. Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders, waar de kinderen getrakteerd worden op film en spel in een lichtlandschap.

Lees meer
In een velgekleurde illustratie kijkt een groene kikker naar het witte gebouw van Eye, waarvan sommige mensen van zeggen dat het op een zittende kikker lijkt

Filmmagie

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte animatiefilms uit de rijke collectie van Eye. Ook tekenen kinderen een eigen flipboekje en leren ze hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen.

Lees meer