NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Badlands: Festus Toll & C.T.H. Fransen

Festus Toll & C.T.H. Fransen

Wie zijn de filmmakers van de toekomst? Nieuwe talenten over hun werk, inspiratiebronnen, dromen en idealen. Vandaag: Festus Toll en C.T.H. Fransen.

Badlands: Festus Toll & C.T.H. Fransen

Festus Toll studeerde in 2017 af aan het AKV St. Joost in Breda met zijn film We Will Maintain, die hij omschrijft als “een erg persoonlijk documentaire over mijn familie, mijn afkomst en de Nederlandse samenleving”. De film werd genomineerd voor de Pathé Tuschinski Award en de Speciale Jury Award.

Toll oogstte vervolgens lof met When You Hear the Divine Call, een essayistische korte documentaire (Teledoc Campus) over de persoonlijke zoektocht naar identiteit van een Europees-Afrikaans kind.

Ivan Barbosa

Toll is werkzaam als documentairemaker en editor en regisseert videoclips. Als speciale gast neemt hij filmmaker Ivan Barbosa mee.

C.T.H. Fransen

Regisseur C.T.H. Fransen is een multitalent met een sterke artistieke visie. Fransen studeerde in 2016 cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academie. Haar film De Eenzame Eenheid (2016) laat haar unieke handtekening zien als experimenteel filmmaker.

Fransen verkent graag de grenzen van het medium en is geïnteresseerd in world building en immersiviteit.

Peter Greenaway

Eén van haar inspiratoren is regisseur Peter Greenaway, bekend van The Draughtsman's Contract en The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover. Greenaway schuift aan bij het gesprek en laat zich interviewen door C.T.H. Fransen.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

90 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter
Festus Toll © Almichael Fraay
C.T.H. Fransen

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.